O cană de ceai negru sau verde poate ține demența departe, în special în cazul celor care sunt predispuși genetic acestei boli debilitante, conform unui studiu recent condus de prof. asist. Feng Lei, de la Departamentul de Medicină Psihologică al Universității Naționale din Singapore.
Potrivit site-ului sciencedaily. com, studiul a fost realizat pe 957 de chinezi seniori, de 55 sau mai mulți ani. În urma studiului s-a ajuns la concluzia că un consum regulat de ceai reduce riscul de declin cognitiv cu 50%, în timp ce, în cazul purtătorilor genei APOE e4 (genă responsabilă de riscul dezoltării maladiei Alzheimer), aceștia pot experimenta o reducere a riscului de degradare cognitivă cu până la 86%.
De asemenea, echipa de cercetare a descoperit că rolul neoprotectiv al consumului de ceai asupra sistemului cognitiv nu se reduce la un anumit tip de ceai, atâta timp cât ceaiul este făcut din frunzele de ceai verde, negru sau oolong (și nu ceaiuri instant).
”Din ceea ce știm până acum, beneficiul acesta pe termen lung al consumului de ceai se datorează compușilor bioactivi din frunzele de ceai , precum catechinele, polifenolii și flavonoidele, precum și L-teanina. Acești compuși potențează proprietățile anti-inflamatoare și antioxidante, precum și proprietățile bioactive care pot proteja creierul de la degradarea vasculară și neurologică”, a explicat as. prof Feng Lei.
În cadrul studiului, la interval de doi ani, participanții au fost testați cu privire la funcșiile cognitive prin chestionare standardizate, în perioada 2003 – 2010. În același timp, au fost colectate informații legate de stilul de viață, condiția medicală, activitățile fizice și sociale. Rezultatele studiului au fost publicate în revista științifică ”The Journal of Nutrition, Health & Aging” în December 2016.
Echipa de studiu se pregătește acum să realizeze un studiu cu privire la impactul dietei asiatice în sănătatea cognitivă și îmbătrânire.
Nu exista comentarii
Incepe conversatiaNu exista comentarii!
Fii primul care incepe conversatia.