Ce amenzi mai inventeză în Primăria Turda. 800 de lei dacă folosești parcarea vecinului, cu acordul lui

Ce amenzi mai inventeză în Primăria Turda. 800 de lei dacă folosești parcarea vecinului, cu acordul lui

Ce amenzi mai inventeză în Primăria Turda. 800 de lei dacă folosești parcarea vecinului, cu acordul lui

by august 26, 2019 0 comments

Turdenii vor fi vânați de polițiștii locali, puși de administrația locală să dea cât mai multe amezi. Cu o gaură semnificativă în bugetul local, datorită guvernării PSD, primarul Cristian Matei le pregătește turdenilor noi taxe și amenzi.

Administrația locală are peste 20 de procese pe rol cu Prival Ecologic pentru sume ce depășesc 1 milion de lei. Cum salubritatea scârție la Turda, urmează amendarea cetățenilor.

Deasemenea, municipalitatea propune noi amenzi pentru parcări. 800 de lei e amenda pentru ”folosirea parcării de către alte persoane” decât titularul închirierii. 

Consiliul Local va dezbate joi Proiectul de hotărâre de bună gospodărire a municipiului Turda. Un document similar a fost aprobat acum câțiva ani dar consilierii PNL au blocat inițiativele administrației PSD de a da noi amenzi.

Noul document vine cu o serie de sancțiuni pe care Opoziția dar și parterii din Consiliul Local ai PSD le consideră greșite.

Cei care locuiesc la case trebuie să-și procure pubelele ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Dacă persoanelor jurdice le este impus un termn de 30 de zile de conformare, pentru persoanele fizice nu este emis un termen. În acest sens, polițiștii pot da amenzi oricui, oricând. Amenzile sunt de la 400 la 800 de lei.

Potrivit Capitolului VIIi obligațiile părților din Contractul de Concesionare art 14 pct 7, Prival Ecologic trebuie să acopere in întregul oraș, inclusiv zona de case cu containere pentru colectarea deșeurilor ce fac obiectul concesiunii. Contractul de concesionare nu face o distincție între tipurile de containere sau tipurile de deșeuri și nici nu prelebuie să se facă pe cheltuiala cetățenilor.

Administrația locală a primarului Cristian Matei se confruntă cu o criză a serviciilor de salubritate. Municipalitatea se judecă în peste 20 de procese cu Prival Ecologic, pentru sume ce depășesc 1 milion de lei.

800 de lei amendă dacă parchezi pe locul vecinului, cu acordul lui

Dacă ai parcat pe locul de parcare închiriat, al vecinului deși ai acordului lui, riști o amendă de 800 de lei. Noul regulament privin buna gospodărire a municipiului Turda mai prevede aceeași sancțiune și în cazul în care nu ai pus chitanța de la automatul de parcare într-un loc vizibil pe parbriz. Tot cu 800 de lei se sancționează parcarea cu tichete expirate peste 10 minute.

Actul normativ nu menționează excepții sau situații speciale și precizează doar generic că sancționează folosirea parcării îchiriate ”de către alte persoane”.

De fapt, sancțiunile sunt între 400 și 800 de lei dar actul normativ local nu explică deloc când se aplică 400 și când amenda e maximă.

Cei care circulă fără bilet pe mijloacele de transport în comun pot primi deasemenea 800 de lei amendă.

Municipalitatea vrea să unifice într-un singur act normativ toate prevederile din hotărârile Consiliului Local emise din 2005 pe tema bunei gospodăriri a orașului.

Inițiativa este lăudată de consilierii locali, dar forma în care actul normativ a ieșit este contesat atât de căre Opoziție cât și de către partenerii PSD din Consiliul Local. Inclusiv ALDE, prin vocea consilierului Adrian Moldovan s-a opus proiectului în ședința de comisie.

Consilierul Cristian Felezeu a precizat că PNL are circa 27 de amendamente la proiectul de hotărâre și consideră că unele sancțiuni sunt nejustificate. ”Înainte să-l amenezi cu 800 de lei pe un că a parcat pe locul vecinului, cu acordul lui trebuie să-i oferi alternativa, să faci parcări”, crede consilierul local Cristian Felezeu.

Critici la adresa actului normativ a avut și consilierul Doru Anca (PRM). Să impui amenzi de 2000 de lei persoanelor juridice că n-au în termen de 30 de zile pubele ecologice pe când Prival Ecologic nu colectează separat deșeurile, e o prostie, crede consilierul Doru Anca.

Este neclar dacă acest proiect va trece de votul consilierilor turdeni și mult mai necla cum va fi el aplicat. Nu ar primul act normativ rămas în aer. Administrația locală a propus acum 2 ani majorarea cu 500% a impozitelor pe imobilele neîngrijite, dar primarul Cristian Matei nu a mai avut curajul să o pună în practică.

Atât majorarea impozitelor fără criterii clare dar și amendarea după ureche a turdenilor ce parchează în vecini pot fi o reală sinucidere electorală pentru primar.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.