Cazul fermierului Emil Turdean a ajuns viral pe internet. 1,2 milioane de vizualizări și mii de comentarii de susținere

Cazul fermierului Emil Turdean a ajuns viral pe internet. 1,2 milioane de vizualizări și mii de comentarii de susținere by aprilie 29, 2020 0 comments

Incidentul în care fermieru Emil Turdean din Moldovenești a fost sancționat de un polițist din pentru faptul că a încercat să-și irige culturile folosind un furtun peste un drum de exploatație agricolă a fost considerat injust de către Dorel Secară, consilierul Ministrului Agriculturii. Secară a mai precizat că ministrul Agriculturii, a fost la rândul lui indignat.

Sant sigur ca si Emil va avea cistig de cauza (…)acolo se platesc polite locale, a declarat Dorel Secară, într-un comentariu public.

Între timp incidentul redat intr-un interviu al jurnalistului Sabin Gherman are peste 1,2 milioane de vizualizări. Peste 2000 de oameni au declarat că măsura polițistului este injustă iar autoritățile trebuiau să găsească o soluție de sprijin. Fermierul a fost susținut cu declarații din sprectre politice diferite. Social-demcratul Ivan Ilarie, fost director al Direcției Agricole Cluj i-a luat deasemenea apărarea.

Urgent l-am trimis la fata locului pe directorul Directiei Agricole Cluj si pe directorul ANIF Cluj, ca sa ia legatura cu autoritatile locale si sa ajute la rezolvarea situatiei. In paralel, am avut 5 convorbiri telefonice cu prefectul judetului Cluj si l-am rugat sa ia legatura cu primarul comunei Moldovenesti, pe raza careia a avut loc incidentul, precum si cu reprezentatii Politiei Cluj, lucru pe care prefectul l-a facut si mi-a si confirmat acest lucru! De asemenea, am luat legatura si cu Ministrul Agriculturii, pe care l-am informat despre acest incident, aratandu-se si el indignat de cele intamplate”, a declarat Dorel Secară, consilier al Ministrului Agriculturii.

Presa a relatat că un polițist local din Moldovenești a întocmit dosar penal unui fermier ce iriga culturile amenințate de secetă printr-un furtun întins peste un drum de exploatație agricolă, furtun protat cu pietriș și o rampă de trecere. Situația conflictuală putea fi rezolvată, spun autoritățile agricole pe local prin semnalizarea corespunzătoare a zonei de trecere. Ironia dace că furtunul care a fost întins de la canalul de iriganții până la culturi traversa un drum de exploatație agricolă asfaltat prin programele UE pentru agricultură.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.