Cătăniciu l-a transformat în mafiot pe Mircea Irimie. Lansare electrizantă ALDE

Cătăniciu l-a transformat în mafiot pe Mircea Irimie. Lansare electrizantă ALDE by mai 18, 2016 0 comments

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a avut astăzi cea mai electrizantă lansare de candidați din această campanie electorală de la Turda. ALDE a reușit mobilizarea a circa 600 de membri și simpatizanți ce au venit la sala de evenimente a CSA pentru a-i susține pe cei doi candidați, deputatul Mircea Irimie și primarul Radu Hanga, intrați în competiția electorală pentru postul de primar la Turda și Câmpia Turzii. Evenimentul a avut loc în prezența co-președinților ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin.

alde2

ALDE a reușit organizarea celui mai mare eveniment electoral din oraș

ALDE a organizat miercuri, 18 mai, cel mai mare eveniment electoral cu caracter public din oraș, eveniment ce a grupat circa 600 de membri de partid și simpatizanți din Turda, Câmpia Turzii și comunele limitrofe. Mobilizarea atâtor oameni este și o consecință a faptului că formațiunea democrat-liberalilor este o construcție politică nouă, fără o încărcătură politică negativă.

Candidatul ALDE, Mircea Irimie a avut un discurs structurat pe trei componente, una în care le-a vorbit turdenilor emoțional și din inimă, o componentă destinată conducerii partidului și una ce apărut copiată după discursul lui Cristian Matei, candidatul PSD. Atât Matei cât și Irimie le-au transmis turdenilor că nu mai au timp să aștepte după vreo schimbare, trebuie să o declanșeze chiar ei.

Irimie a vrut să pună punct discuțiilor despre trecut și s-a axat în mesajul său pe oferta politică, de viitor, a ALDE, ce propune 10 proiecte pentru Turda.

Irimie le-a transmis turdenilor că a muncit pentru Turda din poziția de viceprimar și cea de deputat și că vrea să muncească pentru Turda din poziția de primar. ”Dați-mi un căpăstru bun și voi trage, voi munci pentru dumneavoastră”, a fost esența mesajului lui Irimie, din finalul discursului său. Acesta a mai precizat că își respectă adversarii politici, nu va vorbi despre trecut și persoane ci doar despre viitor și proiecte.

Dacă Irimie a vrut să îngroape trecutul și să vorbească despre viitor, colegii și șefii lui de partid i-au stricat socotelile.

Cum la nivel național dușmanul politic al ALDE este PNL, atât colegii de partid cât mai ales cei doi co-preșdinți i-au criticat pe liberali. Cei din PNL sunt, astfel, PDL-iști vopsiți și mascați, un fel de ”plagă politică pentru liberalism”, spunea Călin Popescu Tăriceanu.

Tonul critic a fost dat de către Steluța Cătăniciu, co-președinte ALDE Cluj. ”PDL și-a bătut joc de România în guvernarea 2008-2012. Au împărțit România în două: mafia portocalie și România ce le-a rămas românilor jefuită și săracă”, a perorat de la microfon co-președinta ALDE Cluj, fără să țină cont de faptul că Mircea Irimie a fost viceprimar PDL în exact aceeași perioadă, adică în perioada numită de Cătăniciu ”a mafioților lui Boc și Băsescu”.

Lui Cătăniciu nici nu i-a trecut prin cap că în momentul în care Mircea Irimie a trecut la Partidul Conservator , în 2012, acesta explica public că a fost ”… 5 ani liantul şi sprijinul PDL la Turda și a luptat în 5 campanii electorale şi 2 referendumuri pentru PDL”.

Pe de altă parte, Steluța Cătăniciu a fost la rândul ei membră PDL, din 2000 până în 2008. Din apropierea de democrat-liberali a avut de câștigat. În aceea perioadă soțul ei a ajuns director al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj. S-a mutat la PNL în perioada în care demcrat-liberalii intenționau să îi blocheze ascensiunea politică și în contextul în care soțul ei a ajuns director la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, un fief pe atunci condus de liberali.

Vehemența Steluței Cătăniciu față de PDL pare astfel justificată: fantoma lui Daniel Buda pare să o bântuie indiferent de partidul la care se mută.

Cătăniciu l-a numit pe actualul președinte Klaus Iohannis un ipocrit datorită faptului că acesta le-a cerut alegătorilor să nu sprijine candidați ce au probleme cu legea. Steluța Cătăniciu a apreciat că președintele are la rândul său serioase probleme cu justiția. Deputatul Steluța Cătăniciu a avut la rândul său probleme cu justiția. În decembrie 2013, un judecator de la Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia deputatului Steluţa Cătăniciu, faţă de raportul Agenţei Naţionale de Integritate, care stabilise că se afla în conflict de interese, în perioada în care şi-a exercitat funcţia de consilier local al Primariei Cluj-Napoca.  Steluța Cătăniciu s-a aflat într-o situație de incompatibilitate pe vremea când ocupa funcția de consilier local clujean și, în același timp, a reprezentat în instanță o societate comercială pentru care a votat în Consiliul Local. Ulterior Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat starea de incompatibilitate.

Pe de altă parte, ideea de a vorbi la Turda despre perioada 2008-2012 ca despre ”o perioadă a mafiei portocalii” poate fi o greșeală politică în condițiile în care în timpul acelei guvernări a fost finanțată modernizarea Salinei Turda (circa 5,8 milioane de euro) și a demarat cel mai mare proiect de finanțare din zonă, finanțarea ISPA pe apă-canal, de 80 de milioane de euro.

Cu excepția discursurilor liderilor ALDE ce parcă au rămas cu retorica în 2008-2012, întâlnirea democrat liberalilor de la Turda a arătat un partid dispus să lupte energic pentru a câștiga puterea atât pe plan local cât și pe plan național.

Miza, pentru conducerea centrală a partidului o constituie de fapt accederea la guvernare, din iarna anului viitor, lucru reunoscut de către Daniel Constantin. ”E o luptă prin care să avem un nou guvern din decembrie”, spunea fostul ministru al Agriculturii. Cei doi co-președinți ALDE s-au referit pe rând la actualul guvern drept la un guvern al lui Iohannis, un guvern incapabil, un guvern compromis. Mesajul central transmis oamenilor a fost acela că un guvern de tehnocrați nu poate fi tras la răspundere pe când un guvern politic răspunde electoral în fața alegătorilor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.