Caravana ”Fii polițist pentru o zi” la Turda. Galerie foto

Caravana ”Fii polițist pentru o zi” la Turda. Galerie foto by martie 23, 2017 0 comments

Zeci de copii, dar și părinții lor s-au bucurat astăzi, în centrul Turzii, de prezența polițiștilor. Și asta nu pentru vreun control sau pentru vreo neregulă, ci pentru a prezenta dotarea Poliției și pentru a interacționa cu copiii și cei prezenți la orele dimineții în centrul municipiului.

În contextul aniversării Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat, în perioada 17-23 martie 2016, la nivelul subunităţilor de poliţie, Caravana „Fii polițist pentru o zi”.

Mascaţi, câini poliţişti, maşini, dispozitive de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, tehnica din dotare, toate au putut fi admirate în această perioadă de copii, dar şi de cei mai mari, cu prilejul Zilei Poliției Române (sărbătorită la data de 25 martie).

A fost prezentat, de asemenea, autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Echipajele poliției rutiere au fost, de asemenea, prezente, iar cu sprijinul piloților de Napoca Rally Academy, simulatorul de centură de siguranță a stat la dispoziția vizitatorilor pentru a simți cât de important este portul acesteia în caz de accident rutier.

Primarul Turzii, Cristian Matei prezent la deschiderea evenimentului din centrul localității, a ținut să mulțumească poliției pentru colaborarea deosebită pe care administrația locală o are cu această instituție.

”Există un protocol încheiat între Poliția națională, județeană și Poliția locală din Turda. Dânșii răspund prompt la orice solicitare vine din partea noastră și mă bucur că au venit aici cu această ocazie (de ziua Poliției Române)”, a mai adăugat primarul Cristian Matei.

Caravana a stat în centrul municipiului Turda între orele 9.30 – 12.30.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.