Campionii de bussiness din Transilvania, premiați la Cluj

Campionii de bussiness din Transilvania, premiați la Cluj by octombrie 27, 2016 0 comments

Profit mai mare, angajați mai mulți, disponibilitatea spre inovare și eficientizare, acestea ar fi principalele plusuri ale afacerilor de anul trecut, potrivit studiului care a stat la baza premiilor “Campioni în Bussiness”.

Proiectul “Campioni în Business” descoperă, promovează și premiază cele mai performante companii antreprenoriale romanești, conduse de oameni de afaceri îndrăzneți și vizionari. Misiunea proiectului este de a susține performanța în afaceri, de a prezenta cele mai dinamice companii românești și de a crea o comunitate puternică a antreprenorilor români.

Ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție, proiectul “Campioni în Business” va debuta cu prima conferință regională pe 2 noiembrie la Cluj-Napoca, urmând ca pe 9 noiembrie să aibă loc conferința regională Moldova, la Iași. În cadrul celor două conferințe vor fi premiate cele mai dinamice companii din Transilvania, respectiv din Moldova.

Gala “Campioni în Business 2016”, unde vor fi premiate cele mai performante companii din Muntenia și în cadrul căreia va fi desemnat antreprenorul anului 2016, va avea loc la București, pe 23 noiembrie 2016.

Potrivit studiului care stă la baza premiilor, companiile analizate au înregistrat în 2015 o cifra de afaceri agregată de circa 243 miliarde lei, cu 11% mai mare decât cea realizată de acestea în 2014. Mai mult decât atât, cele 2900 de companii analizate au înregistrat un profit brut cumulat de 10,6 miliarde de lei în 2015, în creștere cu 26% față de anul precedent.

Se remarcă faptul că ritmul de creștere al profitului este mai mare decât cel al cifrei de afaceri și arată faptul că antreprenorii români sunt preocupati de procesele de eficientizare ale activității companiilor pe care le conduc. Acest lucru are consecințe directe în ceea ce privește cresterea profitului brut, care a ajuns la 4,4% în 2015, de la 3,9% în 2014.La nivelul companiilor analizate, profitul brut cumulat în 2015 a fost de 10,6 miliarde de lei.

Conform datelor analizate, cele 2900 de companii au raportat în 2015 cu 5,5% mai mulți angajați față de anul precedent. Astfel, numărul angajaților a ajuns la 503 mii de persoane, care, raportat la evoluția cifrei de afaceri și a profitului, ritmul de creștere al numărului de salariați indică un plus de eficiență în activitatea acestora în 2015 față de 2014.

Conform analizei amintite, domeniul care a înregistrat cea mai semnificativă creștere a cifrei de afaceri și a profitului brut este comerțul cu ridicata. În acest segment economic activează 918 companii, din cele 2900 analizate, care însumează venituri de 81 miliarde lei. Acesta este urmat de comerțul cu amănuntul, unde 258 de companii au înregistrat afaceri de 26 miliarde lei și construcțiile, cu o pondere de 326 de companii și afaceri cumulate de 21 miliarde lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.