Câmpia Turzii depășește Turda: reglementează activitățile de voluntariat în administrația locală

Câmpia Turzii depășește Turda: reglementează activitățile de voluntariat în administrația locală by noiembrie 29, 2018 0 comments

Municipalitatea din Câmpia Turzii face astăzi primul pas în folosirea voluntarilor în administrația publică locală și propune Consiliului Local adoptarea unui regulament prin care voluntariatul poate fi folosit în administrație. 

Consiliul local Câmpia Turzii va vota astăzi două proiecte de hotărâre prin care se stabilesc regulamentele voluntariatului în primărie și în poliția locală.

Inițiativa primarului Dorin Lojigan va a duce un suflu nou în administrația locală deoarece este pentru prima dată când o autoritate publică din zonă reglementează activitatea de voluntariat în sectorul public. Ideea nu este originală dar este nouă pentru Turda și Câmpia Turzii. Voluntarii pot pot asigura diverse servicii cu publicul, de la servicii de registratură sau arhivare dar mai mult, în funcție de gradul de expertiză și specializarea fiecăruia, voluntarii pot contribui chiar și la elaborarea de proiecte.

Câmpia Turzii depășeșete Turda ca inițiativă în administrația publică și pare pregătită să folosescă inclusiv oportunitatea pe care Clujul o oferă prin cei 50.000 de studenți ce învață acolo. Potrivit primarului Dorin Lojigan, municipalitatea din Câmpia Turzii se gândește să includă în activități de voluntariat în administrația locală și studenți din Cluj. O posibilă metodă ar putea fi parteneriatele cu universitățile și organizațiile studențești.

Municipalitatea din Câmpia Turzii va promova și va susţine organizarea de evenimente cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, în data de 5 decembrie a fiecărui an. Urmează să vedem cum va debuta această activitate în 2018.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.