Câmpia Turzii depășește Turda la cheltuielile materiale alocate învățământului

Câmpia Turzii depășește Turda la cheltuielile materiale alocate învățământului

Câmpia Turzii depășește Turda la cheltuielile materiale alocate învățământului

by decembrie 18, 2017 0 comments

Câmpia Turzii va cheltui în 2017 mai mult decât Turda, pentru dotarea școlilor și liceelor.  Administrația locală din Câmpia Turzii va aloca peste 540.000 de lei pentru cheltuieli materiale în învățământ. Banii vor fi folosiți pentru cumpărarea de mobilier școlar și pentru echipamente și materiale didactice.

Anunțul a fost făcut de către primarul Dorin Lojigan într-o conferință de presă în care acesta a denumit alocările de bani drept cele mai consistente din ultimii 10 ani.

Școlile și liceele din Câmpia Turzii vor primi în medie 120.000 de lei fiecare pentru dotări cu echipamente și materiale didactice, mobilier și aparatură specială. Primarul Dorin Lojigan a denumit alocarea de bani ca fiind ”cea mai consistenă din ultiii ani”, în condițiile în care unitățile de învățământ au primit fiecare în medie printr-o singură alocare, circa 120.000 de lei, fiecare. Administrația locală a alocat în total, exclusiv pentru modernizarea școlilor peste 540.000 de lei. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă în care primarul a prezentat o parte din cheltuielile ce vor fi făcute banii primiți de la guvern și Consiliul Județean, din cota defalcată a impozitului pe venit. În acest an, Câmpia Turzii a primit 11,5 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit, o sumă despre care administrația spune că este de dublă față de anii anteriori.  Administrația locală din Câmpia Turzii vorbește și despre o nouă politică locală în dotarea unităților de învățământ. Municipalitatea va pune un accent sporit pe confortul copiilor. Potrivit Irinei Munteanu, director exectiv al Primăriei Câmpia Turzii administrația locală va dispune inclusiv achiziția de purificatoare de aer pentru grădinițe.

Administrația locală a prevăzut în buget 2,5 milioane de lei cheltuieli materiale și de servicii, din care s-au realizat la 30 septembrie circa 1,3 milioane de lei.

Câmpia Turzii va pierde 1,228 milioane de euro din cauza guvernării PSD

Administrația locală de la Câmpia Turzii va pierde peste 5,527 milioane de lei prin reducerea impozitului pe venit, anunțată de guvern, adică circa 1,228 milioane de euro, a mai anunțat primarul Dorin Lojigan.

Acesta a precizat că municipalitatea se va putea descurca în 2018 datorită excedetului și rezervelor bugetare de care dispune dar că, din 2019, situația investițiilor publice va fi una dramatică dacă guvernul nu va găsi pârghiile de corecție. ”Ni s-a spus că în 2018 o să primim sume care să completeze până la valoarea din acest an a alocărilor bugetare. Am estimat că la anul ne vom descurca din excedentul bugetar, dar peste doi ani nu știu ce vom face cu investițiile publice”, a comentat Lojigan.

Guvernul a anunțat o reducere a cotei unice de impozitare de la 16 la 10%,. Potrivit calculelor impactul bugetar al reducerii cotei unice la 10% este unul alarmant: peste 11 miliarde de lei minus la încasări. Primarii și sindicate au propus o reducere de 12% care ar aduce un minus la încasări de 7 miliarde de lei și adoptarea de către Guvern a unor măsuri compensatorii, inclusiv majorarea cotelor defalcate ce revin bugetelor locale, din acest impozit.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.