Câmpia Turzii cere 9,1 milioane de euro pentru modernizarea transportului urban

Câmpia Turzii cere 9,1 milioane de euro pentru modernizarea transportului urban by aprilie 11, 2018 0 comments

Câmpia Turzii ar urma să-și modernizeze transportul local prin intermediul unei finanțări de 9,3 milioane de euro. Peste 100 de biciclete, 45 de stații de autobuz și modernizarea a 27 de străzi pentru un transport local modern , sunt câteva din cifrele proiectului tehnic de la Câmpia Turzii.

Finanțarea proiectului, dacă va fi aprobată de Agenția de Dezvoltare Nord Vest,  va fi anunțată oficial abia după 21 mai, data de închidere a sesiunii de depunere a proiectelor. Proiectul ar urma să fie finalizat în următorii 3 ani, dar lucrările importante se vor încheia în 21 de luni.

Până la finalul lunii martie, în Regiunea Nord-Vest au fost depuse pentru finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 1.221 de proiecte cu o valoare totală de peste 5,93 miliarde lei; dintre acestea 858 au intrat în selecție și 362 au fost retrase sau respinse. Valoarea contractelor de finanțare semnate depășește 2,18 miliarde lei.

Turda și Câmpia Turzii solicită cumulat câteva zeci de milioane de euro pentru modernizarea transportului public.

Turda mizează pe o finanțare ce depășește 20 de milioane de euro. Municipalitatea din Câmpia Turzii solicită o sumă mai mică, de 9,3 milioane de euro.

În total, localitățile din zona Nord Vest cer pentru mobilitate urbană 468,5 milioane de lei în condițiile în care alocare pe regiune, pe acest apel este de 208,25 milioane lei. Practic vorbim de o cerere de 220,48%.

Municipalitatea din Turda mizează pe faptul că vor veni bani redirecționați și din celelalte zone de dezvoltare dar și pe o puternică campanie de PR. Proiectul de mobilitate urbană de la Turda care stă la baza cererilor de finanțare a fost recent premiat la Bruxelles.

La Câmpia Turzii, Primarul Dorin Lojigan este mai prudent decât primarul Turzii care lasă să se înțeleagă că toate canalele de comunicare că Turda va obține banii. Dorin Lojigan refuză să facă speculații pe marginea finanțării proiectului de modernizare a transportului local dar spune că șansele de a obține finațarea sunt serioase în condițiile în care proiectul este unul important pentru oraș.

Câmpia Turzii a cerut 46,1 milioane de lei, echivalentul a circa 9 milioane de euro, o investiție eșalonată pe trei ani, din care lucrările cele mai importante ar urma să fie finalizate în 21 de luni.

7 autobuze hibrid, 45 de stații de autobuz moderne și 27 de străzi modernizate 

Proiectul de modernizare a transportului urban de la Câmpia Turzii prevede construirea a 45 de stații de autobuze moderne, cumpărarea a 7 autobuze hibrid electrice/diesel și construirea a 5,6 km de piste de biciclete. Proiectul mai prevede 8 stații de închiriere de biciclete cu 100 de biciclete disponibile și modernizarea a 5,3 km de carosabil. În total, modernizările ariei de transport local va include lucrări de amenajarea și modernizare pe 27 de străzi din oraș.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<