Câmpia Turzii: Administrația locală a cumpărat un aparat performant pentru anestezie generală

Câmpia Turzii: Administrația locală a cumpărat un aparat performant pentru anestezie generală by iulie 14, 2017 0 comments

Spitalul Municipal din Câmpia Turzii este dotat cu un aparat de ultimă generație de anestezie generală, a anunțat astăzi primarul Dorin Lojigan, într-o conferință de presă. Administrația locală a cheltuit peste 130.000 de lei cu achiziția noului aparat de anestezie și promite noi achiziții de aparatură în anii următori. ”Am plecat de la o filozofie nouă, aceea de a-i întreba pe doctorii din spital ce noi au. I-am consultat pentru a afla care sunt urgențele și au indicat acest aparat”, spune primarul Dorin Lojigan. La rândul său, dr Tiberiu Vedeanu, directorul spitalului spune că acest aparat era necesar încă de acum 5 ani de zile, odată cu achiziția aparatului de operații laparoscopice.

Aparatul de anestezie generală a fost cumpărat din Belgia și a fost produs de firma Medec. Aparatul Caelus este cel mai nou aparat de anestezie generală produs de belgieni și este dotat suplimentar de tehnologia de anestezie și cu două sisteme complementare de siguranță, unul pentru prevenirea complicațiilor provenite din ventilarea mecanică iar celălalt pentru prevenirea barotraumelor, rezultate din presiuni greșite ale aerului în ventilare. ”Aparatul aduce un plus de confort și siguranță pacientului. Dozarea anestezicului se face computerizat în funcție de datele clinice pe care aparatul le monitorizează”, spune dr. Tiberiu Vedeanu. Caelus poate asigura anestezia copiilor, inclusiv în chirurgie neonantală (pacienți nou născuți cu greutatea de cca 1 kg), anestezia adulților dar și anestezii ale pacienților bariatrici (supraponderali).

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.