Cadrele didactice din nou în concurs. Începe titularizarea

Cadrele didactice din nou în concurs. Începe titularizarea by iulie 11, 2017 0 comments

1213 cadre didactice vor susține mâine, 12 iulie, în judeţul Cluj, Examenul național pentru ocuparea posturilor didactice pentru anul școlar 2017-2018.

La nivelul judeţului sunt în acest moment neocupate pentru anul școlar 2017-2018 un număr de 1514 posturi (complete şi incomplete) destinate ocupării prin susținerea concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate 2017, cu proba scrisă mâine, 12 iulie 2017. Candidaţii concurează pe un total de 63 de posturi pe perioadă nedeterminată (45 în mediul urban și 18 în mediul rural) şi pe 712 posturi complete pe perioadă determinată.

O analiză numerică a totalului de candidaţi înscrişi pe discipline de concurs arată, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, că mai mult de 100 candidaţi vizează câte un post de profesor pentru învăţământul preşcolar (205), profesor pentru învăţământul primar (119), profesor de educaţie fizică şi sport (105), profesor de psihopedagogie specială (103) şi profesor de limba şi literatura română (102).

Statistic, raportat la numărul posturilor scoase la concurs pe fiecare disciplină, concurenţa cea mai mare se înregistrează pe un post de profesor de limba franceză (70 de candidaţi pe 1 post pe perioadă nedeterminată), respectiv pe un post de educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar în limba maghiară (36 de candidaţi pe 1 post pe perioadă nedeterminată). De asemenea, concurenţă semnificativă se înregistrează şi pe posturile de profesor de educaţie fizică şi sport (35 candidaţi pe post), pe posturile de profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică (27 candidaţi pe post), profesor de educaţie muzicală/educaţie artistică (18 candidaţi pe post), profesor în învăţământul preşcolar cu predare în limba română (15,76 candidaţi pe post), respectiv pentru posturile de profesor de fizică (14 candidaţi pe post).

Din totalul de 1213 candidaţi înscrişi la concurs, 220 sunt absolvenţi ai unor forme de învăţământ superior în anul 2017. Procentual, 18,13% dintre candidaţii înscrişi în acest an la concurs sunt tineri absolvenţi.
Vă reamintim că în toate etapele de mobilitate aferente acestui an, la nivelul județului Cluj au fost identificate un număr de 2272 de posturi complete şi incomplete, în total. Dintre acestea, 758 s-au ocupat deja în etapele de mobilitate anterioare.

Pentru buna desfășurare a examenului, au fost organizate 4 centre de examen, în funcție de disciplina de concurs: Şcoala Gimnazială ,,Octavian Goga” Cluj-Napoca; Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau” Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca.

Examenul scris începe la ora 10, iar intrarea în sala de examen se face cel mai devreme la orele 8.00 şi cel mai târziu la orele 9.00. Timpul de redactare este de 4 ore, exceptând situațiile candidaților cu deficiențe.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<