CAA a semnat acordul de contract pentru lucrările de reabilitare a rețelelor din Turda și Câmpia Turzii

CAA a semnat acordul de contract pentru lucrările de reabilitare a rețelelor din Turda și Câmpia Turzii

CAA a semnat acordul de contract pentru lucrările de reabilitare a rețelelor din Turda și Câmpia Turzii

by octombrie 31, 2018 0 comments

Compania de Apă Aries SA a semnt astăzi acordul de contract pentru lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canal din Turda și Câmpia Turzii în cadrul unei conferințe de presă la care au participat primarii din cele două orașe și câștigătorii licitației pentru lucrări.

Potrivit directorului general al CAA , Bogdan Bobic contractele semnate sunt pentru lucrări de circa 50 de milioane de euro. Directorul CAA a precizat că circa 75% din lucrările proiectului sunt în fază de licitare sau au fost deja licitate prin procedura de achiziții publice.

În urmă cu o săptămână, InfoAries.ro a relatat că surse politice din Consiliul Județean Cluj susțin că proiectul de la Turda este blocat de către experții Comisiei Europene după ce s-au depistat inadverdențe în documentațiile tehnice. Practic, potrivit surselor citate, autoritățile locale și consultanții au inclus pe lista de investiții pentru rețelele de canalizare localități care sunt sub 2000 de locuitori iar UE nu finanțează investiții în canalizare în astfel de comunități.

InfoAries.ro i-a solicitat astăzi directorului general al CAA, Bogdan Bobic să precizeze dacă operatorul public întâmpină dificultăți pentru sectorul din zona rurală a proiectului dar și detalii referitoare la datele demografice din două localități, Aiton și Călărași. Directorul CAA a precizat că experții UE au solicitat clarificări la documentația depusă dar a precizat că procedura este una normală.

Proiectul de 151, 3 milioane de euro ar urma să debuteze în luna decembrie sau cel mai târziu până în primăvară dar autoritățile locale nu pot spune o dată certă. Directorul general al CAA a lansat ca dată ipotetică de începere a lucrărilor luna decembrie 2018 dar unul dintre directorii companiilor ce vor efectua lucrările a lăsat să se înțeleagă că e mult mai probabil ca lucrările să demareze în primăvara anului 2019.

Dorin Lojigan, primarului municipiului Câmpia Turzii dar și primarul Turzii au declarat că nu vor accepta lucrări care nu respectă standardele de calitate. Primarul Municipiului Câmpia Turzii a declarat că ”vrea să fie optimist”, dar având în vedere experiența anterioară a lucrărilor din Pasul I al proiectului de modernizare este rezervat. ”La nivelul Primăriei Câmpia Turzii am numit deja două persoane care vor supraveghea lucrările”, a precizat Dorin Lojigan.

Hidroconstrucția și TCI Constructor General SA. sunt câștigătoarele licitațiilor pentru lucrările ce vor fi derulate la Turda și Câmpia Turzii iar Ianus srl este subcontractor al lucrării.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.