Bogdan Ursuleanu executat de Cristian Matei. Directorul API va fi revocat din funcție

Bogdan Ursuleanu executat de Cristian Matei. Directorul API va fi revocat din funcție by aprilie 8, 2020 1 comment

Consiliul Local Turda este chemat în ședință extraordinară cu convocare de îndată în 8 aprilie, de la ora 11 pentru a vota revocarea din funcție a directorului API srl, Bogdan Ursuleanu.

Ședința marchează un alt capitol al disputei dintre directorul Bogdan Ursuleanu și primarul Cristian Matei.

Anterior, primarul a anunțat că va cere înlocuirea lui Bogdan Ursuleanu de la conducerea API, deoarece acesta l-a șantajat și i-a cerut achitarea unor datorii personale.

Directorul API srl l-a acuzat pe Matei de comportament dictatorial și a avertizat că administrația locală de la Turda se duce la fund din cauza comportamentului deplasat al actualului primar.

Disputa dintre directorul API și primar a debutat instituțional, pe tăcute, acum câteva luni. Primăria nu a mai dat comenzi către API srl și a transferat o serie de servicii de amenajare urbană către Domeniul Public. ”Ne-au luat băncile”, comenta ironic, directorul Bogdan Ursuleanu, despre faptul că Primăria a transferat montatul de bănci de la API la Domeniul Public. Directorul API a avertizat atunci public că administrația primarului Matei se răfuiește cu el, pe spatele companiei publice.

În urmă cu o săptămână, conflictul instituțional a devenit public. Directorul API a estimat că mai poate funcționa fără să concedieze oameni încă 3 luni iar diversificarea activității i-ar fi permis să supraviețuiască. Administrația locală i-a cerut insistent să-și diminueze bugetul de venituri și cheltuieli și să concedieze oameni dar directorul API a refuzat. Cu un buget în parametrii anilor trecuți, directorul API nu mai putea fi concediat. Administrația locală a primarului Cristian Matei a făcut un artificiu. A numit cererea lui Ursuleanu de aprobare a bugetului drept un ”raport„ și l-a înaintat ca atare Consiliului Local. S-au invocat o serie de nereguli printre care și faptul că Bugetul de Venituri și Cheltuieli nu a fost aprobat de Adunarea Generală a Asociaților. Directorul API a înaintat Consiliului Local un memoriu în care justifică cererea de aprobare a bugetului: nu era nevoie de convocarea AGA.

Executat în viteză, prin ședință de îndată

Într-o ședință programată pentru 8 aprilie, la ora 11, directorul API urmează să fie revocat din funcție. Procedura a fost cerută de către Domeniul Public, care are 1% părți sociale la API srl. Se invocă faptul că directorul API nu a întocmit bugetul de venituri și cheltuieli și nu a convocat în ultimii ani Adunarea Generală a Asociaților.

În același timp, Consiliul Local va aproba o notificare către API srl prin care cere companiei publice trimitearea în șomaj tehnic al angaaților.. Municipalitatea amintește în notificare că nu mai poate asigura comenzi, că veniturile din parcări au scăzut și pe cale de consecință compania nu mai poate plăti salarii. Notificarea are însă valoarea juridică a unui avertisment deoarece Consiliul Local nu poate interveni în managementul companiei publice.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. turdalover
    #1 turdalover 10 mai, 2020, 11:10

    Asta cu nu a intocmit bugetul am mai auzit-o. Stie si primarul cateva chestii simple birocratice. Cand l-a adus pe Ursuleanu de nicaieri era genial, acum e corupt. pai daca i-a cerut sa-i plateasca datoriile nu avea obligatia sa il denunte? Ca persoana publica nu poti sa nu reclami fraudele si abuzurile pentru ca astfel esti partas la ele? Nu stie domnul primar? O stie doar pe aia cu nu a facut nu stiu ce hartie pe care eu i-am zis sa n-o faca si acuma il am la mana! Foarte bun comportament managerial, chiar exceleaza in rezultate!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.