Blocul in care locuiește asistenta cu COVID a rămas nedezinfectat.Locatarii sunt speriați

Blocul in care locuiește asistenta cu COVID a rămas nedezinfectat.Locatarii sunt speriați by martie 27, 2020 0 comments

UPDATE: La circa 40 de minute de la publicarea articolului, reprezentanți ai firmei au anunțat remedierea situației și faptul că blocul va fi dezinfectat de urgență în dimineața următoare. 

Blocul de pe Calea Victoriei unde locuiește asistenta medicală testată pozitiv a rămas nedezinfectat din cauza unor neînțelegeri dintre locatari și personalul de dezinfecție dar și datorită faptului că ulterior nu a fost considerat o prioritate de către administrația publică locală.

Locatarii solicită primarului Cristian Matei, care e și președintele Comitetului pentru Situații de Urgență să intervină și să dispună dezinfecția scărilor de bloc.

  Care e ideea să dezinfectezi străzi dar să nu dezinfectezi de urgență blocul în care ai avut un caz, se întreabă locatarii de pe Calea Victoriei, din Turda.

Blocul ar fi urmat să fie dezinfectat marți, de către firma specializată DDD INSECTO. O parte a locatarilor s-a opus din cauză că nu s-au lămurit cu privire la operațiune, explică Daniela Borza, reprezentanta firmei. Cum firma de dezinfecție are progamări pe zile, pentru operațiuni de dezinfectare și în alte orașe, blocul a pierdut șansa să fie dezinfectat urgent.

”Toți oamenii noștri sunt prinși în alte operațiuni programate”, explică Daniela Borza.

La doar o zi după incident, asistenta medicală ce lucreză la Câmpia Turzii a fost depistată pozitiv. Astăzi la amiază locatarii au cerut dezinfectarea blocului dar operațiunea a fost amânată pe luni. ”Nu avem personal disponbil”, explică Daniela Borza.

Oamenii sunt speriați și spun că amânarea unei proceduri de dezinfecție într-un imobil în care a fost identificat un caz e o prostie.

”Care e rostul să dai pe șosele și nu poți dezinfecta scara în care s-a găsit un pozitiv. Ce vină am eu că doi-trei vecini s-au opus acum patru zile dezinfecției. Asistenta a fost confirmată alaltăieri, n-ar trebui ca dezinfecția acestui bloc să fie o urgență?”, se întreabă o vecină a persoanei testată pozitiv.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.