Bani pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Turda

Bani pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Turda by ianuarie 12, 2017 0 comments

Colegiul Tehnic din Turda va fi reabilitat și modernizat, cu bani de la Guvern. Aproape 1 milion de lei vor costa lucrările ce vor fi finanțate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – Subprogramul Regenerare urbană a municipiilor și orașelor- Domeniul reabilitare/modernizare a unităților de invățământ preuniversitar, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Municipiul Turda prin primarul Cristian Octavian Matei, a întreprins demersuri susținute pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru “Lucrări de reabilitare și modernizare la Colegiul Tehnic Turda, județul Cluj, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare”, începând cu luna iulie 2016. Contractul de finanțare nr. 1372/29.12.2016 – 27845/30.12.2016, a fost semnat în 30.12.2016, de catre vicepremierul Vasile Dîncu. Valoarea contractului de finanțare este de 991.913,41 lei, bani alocați integral de la bugetul de stat.

Lucrările de reabilitare și modernizare vor avea loc la corpul C3- săli de curs, situat în incinta Colegiului Tehnic Turda și  constau în lucrări de reabilitare termică a clădirii, refacerea învelitorii acesteia, schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare, refacerea instalațiilor interioare (electrice, apă-canal), pentru aducerea la standarde optime de desfășurare a procesului de învățământ.

“În cursul acestui an vom depune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice mai multe proiecte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală pe diferite axe de investiții și considerăm că vom reuși să atragem fonduri substanțiale, necesare dezvoltării durabile a municipiului nostru”, a afirmat primarul Cristian Matei, într-un comunicat de presă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.