Băile Turda – stațiune balneoclimaterică în curând

Băile Turda – stațiune balneoclimaterică în curând by iulie 28, 2016 0 comments

Consilierii locali turdeni au aprobat astăzi Proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de solocitare a acordării statutului de stațiume balneoclimaterică pentru Băile Turda (areal al municipiului Turda).

Șeful Serviciului de Finanțări Externe și Relații Internaționale din cadrul Primăriei, Codruța Bungărdean, a explicat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, că e nevoie să se urgenteze aceste demersuri deoarece “obținerea statutului va face ca Turda să să acceseze mai ușor unele fonduri nerambursabile care să susțină dezvoltarea infrastructurii”, făcând referire la Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiții 7.1, prin care administrația locală va realiza lucrări de asfaltare a zonei vizate de proiect.

Ca prim pas necesar în obținerea statutului de stațiune balneoclimaterică pentru Băile Turda urmează întocmirea unui studiu de fundamentare în vederea atestării ca stațiune, ce va fi comandat către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism București.

Toată documentația pentru aceste demersuri se va ridica la suma de 200.000 de lei, bani ce vor fi alocați din bugetul local.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.