Azi s-au abținut, data viitoare vor vota “pentru”. Liberalii se pregătesc să-i păcălească pe PSD-iști

Azi s-au abținut, data viitoare vor vota “pentru”. Liberalii se pregătesc să-i păcălească pe PSD-iști

Azi s-au abținut, data viitoare vor vota “pentru”. Liberalii se pregătesc să-i păcălească pe PSD-iști

by iulie 8, 2015 0 comments

Consiliul local din Câmpia Turzii a dat astăzi dovadă de cel mai buimac tip de comportament de la validarea din 2012 a consilierilor locali în funcție. Aleșii locali din Câmpia Turzii au început ședința Consiliului Local în absența “greilor” din Primărie- Radu Hanga, Avram Gal și Petre Pop. La ședință au fost prezenți 12 consilieri din cei 19 consilieri locali. Potrivit unor surse ședința a fost boicotată de către PSD, în condiițiile în care o parte dintre proiectele supuse atenției Consiliului local au fost asumate politic de către viceprimarul Avram Gal.
Majoritatea proiectelor aflate pe ordinea de zi, precum cele legate de înființarea serviciului de administrare a domeniului public, aprobarea tarifelor pentru Domeniul Public ori atribuirea terenului din Parcul Central pentru construirea bazinelor de înot ar fi putut fi adoptate doar cu votul a două treimi in consilierii în funcție.
Legea administrației publice locale prevede doar un singur mod prin care un proiect poate fi retras de pe ordinea de zi: acesta este retras de către inițiator (de regulă primarul). Aleșii locali au fost astfel nevoiți să voteze, fie și pentru faptul că dacă nu ar fi votat ordinea de zi, nu ar fi primit indemnizația de ședință.
A început astfel harababura în care fiecare proiect important de pe ordinea de zi a primit 1-2 voturi “pentru” iar restul consilerilor locali s-au abținut. Liberalii s-au dovedit mai cu spirit de observație și au votat câteva proiecte deoarece erau subiecte sensibile pe agenda publică, precum cel al acordării de locuri de casă pentru tineri. Nici acesta, nici celelalte proiecte importante nu au trecut deoarece nu a fost asigurat cvorumul legal în Consiliul Local.
Din șapte proiecte de hotărâre, votate când-cum, a trecut doar unul, cel mai neutru, acela de înființare a Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului.

Cum se pregătesc liberalii să îi păcălească pe PSD-iști

Aleșii locali din Câmpia Turzii urmau să dezbată un proiect de hotărâre ce reglementa situația SC Parc Industrial SRL, firma care va administra terenul de la sere pentru care municipalitatea speră să găsească investitori. Alegerea ca forma de organizare juridică a societății cu capital public ca srl și nu ca societate pe acțiuni a fost motivată de simplificarea procedurilor, explica acum două luni atât Petre Pop, administratorul public al municipiului cât și viceprimarul Gal. Opoziția suspecta că motivul principal e acela că un srl scapă mai ușor de sub controlul public decât o societate pe acțiuni.
Recent , șefii administrației publice locale au remarcat că au făcut o gafă. Articolul 13 al Legii 31/1990 privind societățile comerciale precizează că în cazul în care, într-o societate cu răspundere limitată, părţile sociale sunt ale unei singure persoane (fizice sau juridice-nn), aceasta, în calitate de asociat unic, îndeplinește drepturile şi obligaţiile adunării generale a asociaţilor. Cum la Parc Industrial SRL asociat unic e Consiliul Local, toți consilierii locali s-au trezit peste noapte membri în adunarea generală a asociaților.
Potrivit Legii 161 ce stabilește incompatibilitățile aleșilor locali consilierii locali nu pot fi președinți sau secretari ai Adunării Generale a Asociaților la o societate comercială de interes local. Consilierii de la Câmpia Turzii s-au trezit într-o AGA ce nu-și poate vota președintele sau secretarul.
Ironia face că soluția de ieșire din această criză îi poate aduce pe liberali pe ușa din dos în proiectul comercial al PSD-ului. Potrivit legii 215, a administrației publice locale, persoanele împuternicite să reprezinte interesele unităţii administrativ-teritoriale în societăţi comerciale sunt desemnate prin hotărâre a consiliului local, respectându-se configuraţia politică de la ultimele alegeri locale.

În ședința de astăzi PNL a propus ca numărul de administratorii la SC Parc Industrial să fie de trei persoane iar PSD a agreeat ideea pentru a bloca proiectul lui Avram Gal. Fie la nivel de administratori, fie la nivelul Adunării Generale a Asociaților, liberalii se pregătesc cu un om în coasta PSD.
Găselnițna srl-ului de la Câmpia Turzii a pus administrația PSD între ciocan și nicovală. Fie schimbă srl-ul cu o societate pe acțiuni, fie se vor trezi cu liberalii, adăugați ca administratori în propriul proiect de dezvoltare industrială.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.