Autoritățile pregătesc sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Autoritățile pregătesc  sărbătorirea  Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Autoritățile pregătesc sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

by septembrie 30, 2015 0 comments

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie de interes judeţean aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, sărbătoreşte joi, 1 octombrie 2015, Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice.
Astfel, la nivelul centrelor rezidenţiale aflate în subordinea instituţiei se va desfăşura un schimb de experienţă între profesionişti şi beneficiari, pe tema “Activităţi de ergoterapie destinate persoanelor vârstnice”, ocazie cu care se va accentua suportul intergeneraţional în creşterea calităţii vieţii seniorilor. De asemenea, în fiecare centru va fi o zi specială, cu activităţi care vor pune în valoare calităţile beneficiarilor, se arată într-un comunicat al DGASPC Cluj.
DGASPC Cluj prin serviciile oferite persoanelor vârstnice urmăreşte să promoveze echitatea, respectarea principiilor fundamentale ale drepturilor omului, respectarea demnităţii persoanelor vârstnice, prevenirea izolării acestora, lupta împotriva abuzului şi neglijării. Totodată, datoria cetăţeanului e şi de schimbare a atitudinilor şi percepţiilor faţă de persoana vârstnică şi de creare a unor punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii.
Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. În domeniul protecţiei sociale a populaţiei, Consiliul Europei a adoptat, la 3 mai 1996, Carta Socială Europeană, care vizează dreptul la protecţia sănătăţii, la securitatea socială şi medicală, cât şi dreptul de a beneficia de servicii sociale. Carta a fost semnată de România la 15 mai 1997 şi a fost ratificată prin Legea nr. 74/1999.

Autoritățile din Turda și Câmpia Turzii pregătesc spectacole pentru vârstnici

Joi, 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, Asociația Turda Tin va prezenta un program artistic, care va avea loc în sala mare a primăriei din Turda începând cu ora 18.00.
Vor participa elevi de la școlile turdene, corul Armonia al Casei de Cultură din Turda, formația de dansuri populare Muguri de pe Arieș.La acest spectacol sunt invitați și vârstnicii de la Căminului de Bătrâni Acoperământul Maicii Domnului din Turda, care, tot în această zi, își serbează hramul.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, este celebrată la Câmpia Turzii prin organizarea unui spectacol dedicat persoanelor de vârsta a treia.Spectacolul se va desfășura cu începere de la orele 16.000 la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu”. Vor urca pe scenă Ansamblul Ardeleana, Magda Puşkaş şi Sava Negrean- Brudaşcu.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<