Aurelia Cristea a demisionat din PSD. Fostul ministrul pentru Dialog Social părăsește PSD după 20 de ani

Aurelia Cristea a demisionat din PSD. Fostul ministrul pentru Dialog Social părăsește PSD după 20 de ani by februarie 1, 2017 0 comments

aurelia-cristeaÎn cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranțe, idealuri și dorința de a clădi un viitor mai bun pentru țara în care m-am născut, trăiesc și în care mi-am crescut copiii”,  a anunțat fostul ministru și parlamentar clujean, Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea și-a anunțat demisia astăzi, la ora 12.00, o demisie care vine și în contextul în care fostul parlamentar clujean a fost tras pe line moartă de către PSD. Aurelia Cristea a fost înlocuită din postura de candidat pentru primăria Cluj Napoca iar ulterior a pierdut și locul pe listele electorale ale PSD pentru Parlament.

”Am venit în arena politică aducând ceea ce învățasem de la dascălii mei și ceea ce câștigasem ca experiența profesională. Am fost conștientă că va fi greu, însă nu am dezarmat aproape niciodată. Nici când am fost atacată, nici când am fost jignită, nici când mi s-au făcut nedreptăți. Pentru că am crezut și cred în continuare că, atâta timp cât ești consecvent cu tine și cu principiile tale și atâta timp cît nu încerci să înșeli încrederea celor din jur, nu există barieră insurmontabilă. Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori și credințe care stau la fundația construcției unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine. În toată activitatea mea de om politic și parlamentar, am acționat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege și cetățean, ale dialogului, verticalității, congruenței între vorbe și fapte, al integrității. Am simțit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii și abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecințe. Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenți. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment.
Lor le doresc succes, eu însă mi-am pierdut speranța că mai pot schimba ceva din interior. După 20 de ani!”, mai spune Aurelia Cristea.

În timpul mandatului de deputat, Aurelia Cristea a susținut 68 de inițiative legislative, a adresa 61 de interpelări și întrebări și a susținut peste 20 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților. În exercitarea mandatului parlamentarul clujean a fost preocupat în speciale  de probleme sociale, cele referitoare la sănătate, tineret și cultură. Cea mai cunoscută inițiativă a sa este Legea antifumat.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.