Atenţie turişti! Risc de avalanşă în toate masivele muntoase din ţară

Atenţie turişti! Risc de avalanşă în toate masivele muntoase din ţară by martie 23, 2018 0 comments

Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă, vineri, că în toate masivele montane se înregistrează un risc crescut de avalanşă.

“Pentru acest weekend se anunţă ninsori şi creşteri ale temperaturii în majoritatea masivelor montane din ţară, iar stratul nou de zăpadă depus în ultimele zile, cu siguranţă, va fi extrem de instabil. Doritorii de drumeţii montane nu trebuie să renunţe la echipamentul de iarnă şi să solicite informaţii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanşelor şi starea traseelor pe care doresc să le abordeze”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont.

Potrivit sursei citate, în toate masivele montane ninge, iar vizibilitatea este scăzută.vremea salvamont

“Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile”, se mai arată în postarea citată.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.