Asociația Jurnaliștilor: Horea Hudrea nu a comis niciun derapaj de la practicile uzuale în presă

Asociația Jurnaliștilor: Horea Hudrea nu a comis niciun derapaj de la practicile uzuale în presă by mai 7, 2019 0 comments

Asociația Jurnaliștilor din Presa Clujeană (APPC) a comunicat astăzi concluzia la adresa unor articole publicate de jurnalistul Horea Hudrea (InfoAries.ro) și consideră că acesta nu a comis vreun derapaj de la practicile uzuale în presă.

Concluziile au fost formulate de cinci jurnaliști din Comitetul de Conducere al APPC care au analizat o plângere a jurnalistului turdean Gelu Florea și se referă exclusiv la o serie de articolele pentru care Gelu Florea a solicitat un punct de vedere al asociației. Gelu Florea a apreciat că jurnalistul Horea Hudrea a încălcat principiile profesionale în cazul unor articole critice la adresa administrației publice locale.

Separat de plângerea profesională formulată de jurnalistul Gelu Florea, primarul Cristian Matei a formulat o plângere penală împotriva jurnalistul Horea Hudrea sub ”acuzația de instigare la ură și discriminare”. Plângerea penală se află în soluționare la Parchetul de lângă Judecătoria Turda.

Punctul de vedere al Asociației Profesioniștilor din Presa Clujeană, mai jos.

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană

Stimate dl. Gelu Florea, Am citit cu atenție sesizarea dvs. și articolele indicate în linkuri. Nu am găsit niciunde, însă, un indiciu clar că dl. Hudrea ar fi comis un derapaj de la practicile uzuale în presă. Unghiul de abordare al unui subiect de presă este apanajul autorului și ține de libertatea presei. Atâta vreme cât autorul este de bună credință, iar acest lucru se prezumă, nu îl putem decât încuraja să aibă o atitudine curajoasă față de puterea locală, oricare ar fi aceea.

Reamintim că cea mai înaltă autoritate în domeniu, CEDO menționează că „libertatea în domeniul presei scrise include, de asemenea, si recurgerea la o anume dozã de exagerare, chiar de provocare.” (cazul Dalban c. României) . Cu alte cuvinte presei îi este tolerată, în spiritul unei societăți democratice și pluraliste, o oarecare doză de exagerare sau chiar de provocare daca aceasta este in interesul public

Colegiul de Conducere al Asociației Profesioniștilor din Presa Clujeană

Președinte Remus Florescu, jurnalist

Vicepreședinte, Cosmin Puriș, jurnalist

Vicepreședinte, Horea Șoica, jurnalist

Membri:

Bogdan Stanciu, jurnalist

secretar al APPC, Tiberiu Fărcaș, jurnalist

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.