Asfaltări spre stațiunea Muntele Băișorii

Asfaltări spre stațiunea Muntele Băișorii by mai 23, 2017 0 comments

În cadrul programului de lucrări care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – staţiunea Muntele Băișorii se execută lucrări de asfaltare cu preluare de denivelări.

„Ceea ce urmărim prin intermediul acestor lucrări este să contribuim la accelerarea dezvoltării economico-sociale a întregii zone, cu atât mai mult cu cât această parte a Munților Apuseni reprezintă o atracție atât în sezonul de vară cât, mai ales, în sezonul de iarnă, datorită pârtiilor de schi pe care le pune la dispoziția iubitorilor acestui sport” a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În prezent se află în desfăşurare lucrări de asfaltare pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 33+790 şi kilometrul 36+680, un tronson în lungime de aproximativ 2 kilometri fiind deja finalizat. Lucrările vor continua până la finalizarea întregului sector de drum vizat, după care va urma asfaltarea tronsonului cuprins între pozițiile kilometrice 40+680 și 45+100. De asemenea, pe aceste tronsoane de drum se vor mai executa lucrări de întreţinere constând în curățarea șanțurilor, completarea acostamentelor, refacerea zidăriei la parapetul greu existent și montarea de lise metalice.

Lucrările recent demarate au loc în contextul în care pe acest drum județean s-au executat anul trecut lucrări de întreținere constând în asfaltarea unui tronson de 4 kilometri, de la kilometrul 36+680 până la kilometrul 40+680 şi realizarea de tratament dublu bituminos pe două tronsoane în lungime totală de 6,27 kilometri.

14 drumuri județene au intrat anul acesta în proiectul de reabilitare al Consiliului Județean. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumurilor județene propuse a fi executate în anul curent este de 103.458.821,98 de lei cu TVA inclus. Din acestaă sumă, o finanțare în cuantum de 896.060,00 lei cu TVA urmează a fi asigurată din Programul Național de Dezvoltare Locală.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.