Ascultă explicaţiile uimitoare ale unui investitor ce a cerut 1,5 hectare din domeniul public

Ascultă explicaţiile uimitoare ale unui investitor ce a cerut 1,5 hectare din domeniul public

by februarie 27, 2015 0 comments

poza-parccentralConsiliul Local a aprobat procedura de concesionare a 3500 de metri pătraţi în lateralul Parcului Central, spre Poştarât, pentru  un  nou obiectiv de investiţii.

Concesionarea terenului a fost aprobată pe 25 de ani în baza unei cereri depuse la Primăria Turda de către Alexandra Laura Kiss din Turda. Turdeanca a formulat iniţial în 12 ianuarie 2015, cererea pentru 1,5 hectare de teren în Poştarât pentru a construi un Spaţiu expoziţioal dar i s-a oferit  şansa de a participa la licitaţie pentru 3500 de metri pătraţi de teren  la o valoare minimă  de 0,70 de lei pe metru pătrat pe lună.

Investitoarea din Turda, a cărei explicaţii le puteţi auzi în insertul audio de mai sus, ar trebui să plătească pentru cei 25 de ani de concesiune suma minimă de 174.000 de lei, adică 2450 lei lunar. Cel care concesionează va trebui să plătească întreaga sumă în decursul a cinci ani.

 Contactată de redacţia infoarieş.ro, Alexandra Kiss a lăsat să se înţeleagă că nu prea ştie exact care sunt procedurile de urmat dar se bazează pe faptul că va afla  acest lucru de la Primăria Turda. Investitorul, care ar trebui să dispună de taxa de concesionare dar şi să construiască acolo, nu ştie exact nici cât va investi, nici în ce, aşteptând să vadă ce linii directoare trasează Primăria Turda.

Întrebările pusei d-nei Alexandra Kiss au fost: 1. Dacă terenul acordat de 3500 de mp e suficient pentru investiţia dorită, în condiţiile în care iniţial a cerut 1,5 hectare. 2. Care e valoarea estimată a investiţiei, adică cât va cheltui cu construirea Pavilionului Expoziţional şi ce anume să gândeşte să construiască acolo.

 

Hotărârea de Consiliu care a fost votat joi a avut avizul a doar doi consilieri, Ovidiu Micu şi Emilian Molnar, alţi trei consilieri Flaviu Bugnariu, Sorin Bichiş şi Lucian Varo au refuzat să avizeze proiectul de hotărâre. Procedura de licitaţie prevede că e obligtoriu depunerea a cinci oferte (un lucru destul de dificil de atins) iar apoi, dacă acest lucru nu se întâmplă, acordarea terenului prin negociere directă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.