Ascultă explicațiile primarului legate de prejudiciul constatat în folosirea banilor pentru drumuri

Ascultă explicațiile primarului legate de prejudiciul constatat în folosirea banilor pentru drumuri

by februarie 16, 2015 0 comments

Primarul Tudor Ștefănie a explicat astăzi neînțelegerea ce a apărut în jurul modului în care administrația locală a gestionat contractul de reparare a străzilor, încheiat cu Domeniul Public.
Portalul local de știri, Turdanews a publicat duminică un fragment din raportul sinteză al Curții de Conturi, în care se arată că au fost acceptate la plată și decontate către SC Domeniul Public Turda SA, situații de lucrări pentru modernizare străzi, în care au fost cuprinse preţuri unitare mai mari decât cele cuvenite, fiind cauzat un prejudiciu Primăriei Municipiului Turda . Prejudiciul constat de organul de control a fost de 325.000 de lei.
„A fost un control al Curții de Conturi în februarie 2014, obiectul controlului a fost modalitatea de folosire a creditului bancar utilizat pentru repararea drumurilor. Domeniul Public era titularul acestui contract din 2012 pe o valoare de 9.208.613 lei. Conform Hotărârii de Consiliu Local 183 din 25.07.2013 au fost majorate tarifele de lucrări” , spune Tudor Ștefănie.
Primarul Turzii explică lucrurile și precizează că a fost încurcătură administrativă generată de faptul că între momentul aprobării Hotărârii de Consiliu Local și intrarea în vigoare a acesteia au fost plătite facturi majorate, lucru considerat incorect de către Curtea de Conturi.
Primarul a mai arătat că sumele de bani au fost recuperate chiar în timpul controlului iar facturile ulterioare au fost plătite ân baza HCL 183, adică la tarife majorate.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.