Angajații penitenciarului din județul Cluj continuă protestele

Angajații penitenciarului din județul Cluj continuă protestele by septembrie 26, 2016 0 comments

Președintele Federației sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Florin Șchiopu, a declarat luni, după o întâlnire cu ministrul Justiției, Raluca Prună, că negocierile au eșuat și că sindicaliștii vor continua protestele.

‘Vom continua cu mișcările de protest până când lucrurile vor intra în normalitate’, a subliniat Florin Șchiopu.

El a mai spus că și întâlnirile anterioare au avut același rezultat. ‘Din punctul meu de vedere, acest gen de negocieri l-am mai purtat, așa cum spune și dumneaei, de două sau de trei ori, și, din păcate, cu același rezultat. Faptul că în luna iunie, la Ministerul Muncii, ni s-a părut că empatizează cu noi, din păcate, lucrurile astea nu se întâmplă, nu avem nimic rezolvat’, a menționat Florin Șchiopu.

Reprezentanți ai sindicaliștilor s-au întâlnit cu ministrul Justiției în Penitenciarul Gherla. Raluca Prună a spus, la întâlnirea cu sindicaliștii, că o parte dintre revendicările lor sunt discutate în cadrul Guvernului, cu miniștrii responsabili.

Peste 100 de angajați ai Penitenciarului Gherla au protestat, luni, față de condițiile de muncă pe care le au și față de nivelul de salarizare, cerând, totodată, demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, precum și demisia Guvernului Cioloș.

Protestul era programat să înceapă la ora 11,00, dar angajații nemulțumiți au ieșit în stradă, în fața penitenciarului, cu circa o oră mai devreme. Protestul s-a încheiat în jurul orei 12,00.

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor spune că a luat act de revendicările organizațiilor sindicale din sistemul penitenciar, însă atrage atenția că angajații nu pot recurge la greve sau întreruperi voluntare ale activității, dar pot organiza forme de protest în condițiile legii.

ANP susține că, în principal, revendicările organizațiilor sindicale ale personalului din penitenciare vizează drepturi de natură salarială. Concret, este vorba despre modul de aplicare a OUG 20/2016 referitoare la corectarea unor inechități salariale în sistemul de apărare și ordine publică, în urma căreia lucrătorilor din sistemul penitenciar nu li se acordă sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.