An după an, Primăria Turda cheltuie bani pentru același tip de consultanță

An după an, Primăria Turda cheltuie bani pentru același tip de consultanță by octombrie 29, 2018 0 comments

Firma Servelect care a consiliat admistrația locală din Turda în 2017 în domeniul eficienței energetice va încasa din nou 25.000 de lei din bugetul local.

InfoAries.ro a atras public atenția că administrația condusă de Cristian Matei cheltuie sume importante pe servicii de consultanță. Ultimele tentative au fost consultanța pentru desing interior în amenajarea Sălii Mari a Primăriei Turda și 25.000 de lei alocați pentru management eficientizare energetică.

Anunțul de achiziție a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat în 3 octombrie după ce anterior, în 27 septembrie, municipalitatea a cerut Consiliului Local să aloce sumele de bani necesare. Suma alocată de Consiliul Local este 30.000 de lei. Valoarea estimată a achiziției este de 25.000 de lei. Potrivit anunțului de pe SEAP ar fi vorba de servicii de management energetic iar ofertantul este Servelect srl.

În 2017, Servelect srl a întocmit un progam îmbunătățire a eficienței energetice. Prin Hotărârea Consiliului Local 347 din septembrie 2017, Consiliul Local aproba studiul privind ”Programul de îmbunătățire a eficienței energetice aferent municipiului Turda” .

Potrivit Hotărârii Consiliului Local , ” Programul de îmbunătățire a eficienței energetice aferent municipiului Turda identifică oportunități durabile de reducere a costurilor energetice operaționale, prin finanțarea implementării soluțiilor necesare și recuperarea investițiilor din economiile generate de către proiecte , prezintă posibilitatea idetificării de noi surse de finanțare: accesarea de fonduri europene (POR Axa 3.1 și Axa 10), prin sistem ESCO sau alte fonduri privind eficiența energetică – FREE -Fondul Român de Eficiență Energetică”.

Este posibil ca serviciile contractate în acest an să urmărească punerea în practică a strategiei de anul trecut dar administrația locală nu a explicat Consiliului Local acest lucru. Impresia creată e aceea că administrația locală scurge banii cu ”strategii” și ”servicii de consultanță”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.