Ample proteste în județul Cluj

Ample proteste în județul Cluj by februarie 2, 2017 0 comments

Miercuri seara mai multe localități din județul Cluj au protestat împotriva promulgării Legii grațierii. Protestul a fost anunțat de dimineața pe rețelele de socializare, iar mobilizarea județului Cluj a fost una istorică.IMG_3791

Dacă în municipiul Turda, Dej sau Gherla au ieșit în stradă doar în jur de 30 de oameni, în Câmpia Turzii peste 150 de persoane au protestat mai mult de două ore. De remarcat faptul că în aceste orașe, în ultimii 20 de ani, au fost organizate cel mult 5 proteste.

2017_02_01_22.37.47

Și în Cluj Napoca mobilizarea oamenilor a fost istorică. Circa 50.000 de oameni au făcut ca centrul Clujului să neîncăpător, iar protestatarii au promis că se vor întoarce și în cursul zilei de joi.

Evenimentul de la Cluj-Napoca este intitulat: JOS Guvernul 01.02.2017 – Alegeri Anticipate.

Un incident a avut loc în fața sediului PSD din Cluj, unde un protestatar a spart sigla partidului, aflată pe peretele exterior al clădirii. Oamenii au scandat „Hoţii”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos mafia”, „Abrogaţi, apoi plecaţi”.

Sediul PSD din Cluj a fost păzit de aproximativ 20 de jandarmi.

Un alt moment deosebit al serii a fost atunci când jardamii care însțeau coloana de protestatari au intonat, alaturi de manifestanți, imnul României, “Deșteaptă-te române”. Momentul a avut loc în zona Pieței Mărăști.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.