Ambulanțe, SMURD și protecție împotriva incendiilor la mănăstirea Nicula

Ambulanțe, SMURD și protecție împotriva incendiilor la mănăstirea Nicula by august 12, 2016 0 comments

În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea ‘Adormirii Maicii Domnului’, peste 5.000 de pompieri salvatori cu 2.800 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat, la nivel național, prin intermediul celor 250 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor medical calificat, precum și de cele 18 unități de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanțe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic și 42 autospeciale pentru transport personal și victime multiple.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească aceste sărbători, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

În această săptămână, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical și au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la lăcașurile de cult unde este așteptat un număr mare de pelerini, pentru identificarea și remedierea potențialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor acțiuni au fost verificate: asigurarea căilor de evacuare a persoanelor, a căilor de acces a autospecialelor de intervenție și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Pe baza analizelor de risc efectuate de către specialiștii în domeniu, în locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenție pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.

Măsuri suplimentare au fost adoptate și la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, unde va fi amplasat un punct medical avansat (cort de prim ajutor SMURD), iar două ambulanțe SMURD și o autospecială pentru stingerea incendiilor vor asigura intervenția la nevoie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.