Am avut dreptate. Salina nu avea angajat personalul de salvare la ștrand

Am avut dreptate.  Salina nu avea angajat personalul de salvare la ștrand by iunie 20, 2019 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Ștrandul Durgău va fi deschis vineri, cu o întârziere de aproape o lună, după ce conducerea Salinei nu a organizat la timp angajarea personalului. Surse din cadrul Salinei declarau pentru InfoAries.ro că situația s-ar datora unui ”management defectuos„. În 2018 angajarea personalului pentru ștrand a început în luna mai.

Directorul Salinei Turda, Emil Tureanu a declarat presei, în urmă cu o săptămână, că informațiile InfoAries.ro sunt incorecte și că ștrandul este închis pentru că apa nu e suficient de caldă. Anul acesta încă nu am reușit să-l deschidem, pentru că temperatura încă nu a permis. Nu se pune problema că nu avem personal. Tot personalul este deja angajat! Vom anunța în momentul în care vom deschide ștrandul.”,a declarat directorul intermar al societății Salina Turda SA, Emil Turean petru publicația locală TurdanNews.

În 19 iunie conducerea Salinei a anunțat că angajează 2 persoane, personal de salvare în ștrand, anunț care contrazice declarația directorului de acum o săptămână. În 2018, anunțul similar a fost dat la începutul lunii mai. 

Salina Turda angajează personal pentru punctul de lucru Ștrand Durgău, situat în Turda, Aleea Durgăului, nr. 4, Jud. Cluj: Salvator Ștrand – 2 posturi sezoniere. Cerințele postului: absolvent liceu sportiv, atestat curs de bază de natație și înot aplicativ, curs de prim ajutor.

Candidații interesați pot trimite CV-ul însoțit de scrisoare de intenție până la data de 26.06.2019, la următoarea adresă de e-mail office@salinaturda.eu sau la sediul societății, Aleea Durgăului, nr.7, Jud. Cluj. Informații suplimentare la tel. 0364-260940- interior Resurse Umane”, sună anunțul conducerii.

Va avea Ștrandul Durgău doi salvamari autorizați până vineri? InfoAries.ro a sesizat autoritățile

Anunțul publicat în 19 iunie e valabil până în 26 iunie. Ștrandul se va deschide însă în 21 iunie. Potrivit unei hotărâri de guvern, neasigurarea posturilor de salvare pe plaje sau în stranduri constituie contravenție și sunt pasibili de amendă atât conducătorul unității cât și persoana juridică.

Potrivit normelor legale, operatorii economici care au în administrare ştranduri, parcuri acvatice situate pe apele interioare naturale ori amenajate au obligaţia să înfiinţeze posturi de salvare acvatică – salvamar. În plus, operatorii economici mai au obligația să construiască și posturi şi baze de observare. Numărul echipelor de salvare acvatică existente la un post de observare poate fi de minimum 2. Potrivit legii, personalul de salvare acvatică trebuie să asigure permanenţa pe timpul programului la posturile de observare. InfoAries.ro a sesizat organele abilitate să verifice respectarea asigurării permanenței serviciilor de prim ajutor la Ștrandul Durgău.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.