Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Turda, văduvită în această legislatură

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Turda, văduvită în această legislatură by iunie 24, 2016 0 comments

Consilierii județeni au votat în urmă cu câteva minute președintele Consiliului Județean.Reprezentantul PNL Alin Tișe a obținut președinția Consiliului Județean Cluj. Alin Tișe a obținut 25 de voturi iar Vasile Saltioan (PSD), 12 voturi. Pentru funcția de vicepreședinte au candidat Marius Mânzat (PNL) ce a obținut 25 de voturi și Oprea Laurențiu PSD), ce a obținut 12 voturi. Vakar Istvan (UDMR) a candidat împotriva lui Petre Pop (PSD). Reprezentantul UDMR a obținut 25 de voturi iar Petre Pop,12 voturi. 

Reprezentanții UDMR au anunțat public că au convenit, împreună cu reprezentanții PNL, să-l sprijine pe Alin Tișe să preia conducerea județului. În prezent, PNL are 18 mandate de consilieri județeni, PSD 12, iar URMR 7, astfel că fără sprijinul UDMR, liberalii nu ar fi reușit să impună președintele Consiliului Județean. Maghiarii au negociat și cu reprezentanții PSD cu care, de asemenea, ar fi putut să formeze o majoritate în plenul de ședință dar Liderii UDMR au explicat că au acceptat alianța cu PNL pentru a asigura un echilibru la nivel administrativ, deoarece și la primărie s-au aliat, de asemenea, cu primarul PNL, Emil Boc.

Turda, văduvită în legislatura 2016-2020

Turda va fi defavorizată în acest mandat, în Consiliul Județean, în condițiile în care nu are niciun consilier județean legat în mod direct de Turda.Cristian Matei, votat pe listele PSD a optat, firesc, pentru funcția de primar iar Calin Felezeu, aflat pe lista liberalilor, nu a intrat în Consiliul Județean.
Forul județean e condus de liberali iar Câmpia Turzii are trei consilieri, Petre Pop (PSD) și liberalii Cristian Haiduc și Dumitru Draghici.
Cu o administrație locală noua PSD la Turda și o administrație locală nouă la Câmpia Turzii e de așteptat ca PNL și Consiliul Județean să direcționeze bani, preponderent spre Câmpia Turzii,pentru a consolida fieful liberal de acolo.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.