Alexandru Cordoș, președinte interimar PSD: ”Consilierii locali ai PSD vor fi testați politic”

Alexandru Cordoș, președinte interimar PSD: ”Consilierii locali ai PSD vor fi testați politic” by octombrie 31, 2019 0 comments

Alexandru Cordoș, numit președinte interimar al PSD Turda a confirmat pentru InfoAries.ro că reprezentanții PSD în Consiliul Local vor fi testați politic. ”E normal să li se verifice fidelitatea politică deoarece au primit un mandat social-democrat.E o practică”,  a apreciat Cordoș. Fostul senator PSD nu a detaliat dacă consilierii locali vor primi dispoziție să voteze azi împotriva proiectelor primarului Turzii.

Președintele interimar al PSD Turda spune că dizolvarea Biroului municipal și înlocuirea lui Matei nu e un act așa de spectaculos precum pare. ”La fel s-a întâmplat la Câmpia Turzii sau la Dej. Este vorba de o activitate ineficientă din punct de vedere politic. Au fost reproșuri în Biroul Județean că PSD nu a mai avut activitate politică la Turda, că nu au mai făcut conferințe de presă”, spune Cordoș.

Liderul social democrat a precizat că a primit mandat să organizeze alegerile locale și să conducă partidul până la alegeri.

Cristian Matei, președintele demis al PSD Turda a anunțat că va contesta în instanță dizolvarea Biroului Municipal. Matei a precizat că decizia ce a dus la înlăturarea sa- de susținere a guvernului Orban e una justă și în interesul cetățenilor.

Ca primar al municipiului Turda, susțin o decizie corectă pentru binele comunității pe care o reprezint și pentru toți românii care în lipsa unui Guvern funcțional vor fi evident afectați de această stare de incertitudine, de lipsa bugetului de stat pentru anul viitor și de o situație în care nu își vor putea primi salarii pe finalul anului. Mă așteptam la această reacție din partea conducerii PSD și mi-am asumat să apăr interesele cetățenilor cu orice preț.“,este textul publicat de Matei Cristian pe Facebook.

Alexa îl poate bloca administrativ pe primarul Turzii

Liderul social-democrat de la Cluj ar putea să-l blocheze administrativ pe primarul Turzii. Metoda e una politică. Dacă consilierii PSD de la Turda nu respectă decizia conducerii partidului, pot rămâne fără mandat. Încetarea mandatului e constatată de Prefectul de Cluj. Dacă Matei nu invalidează mandatele se poate alege cu o plângere penală pentru abuz în funcție.

Dacă invalidează mandatele în ședința de Consiliu Local, Matei rămâne fără consilierii fideli.

Jocul politic însă abia acum începe. Partidul Social Democrat nu are un termen pentru numirea/validarea noilor consilieri care nu se poate face fără hârtie de la partid. Fără validarea următorilor de pe listă, Matei rămâne fără majoritate.

Va risca Liviu Alexa să lase PSD în afara Consiliului Local doar ca să-l blocheze pe primarul rebel rămas acum fără partid? E posibil deoarece varianta cu consilieri rebeli în administrație e chiar mai periculoasă. Oricum, ne vom convinge în foarte scurt timp.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.