Aleșii locali au votat bugetul societăților subordonate în 60 secunde

Aleșii locali au votat bugetul societăților subordonate în 60 secunde by februarie 9, 2016 0 comments

Dezbaterile publice pe tema bugetelor celor două societăți comerciale ale Consiliului Local au durat, cumulat circa 2 minute în ședința extraordinară de astăzi a deliberativului turdean.

Deși cele două societăți comerciale cu capital public au venit cu liste de investiții și un buget detaliat,  consilierii locali nu au mai stat la discuții și au vota rapid cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Domeniul Public SA are un buget estimat la 9, 7 milioane de lei cu circa 900.000 de lei mai mult decât în 2015. Cheltuielile sunt estimate a 9,4 milioane de lei, din care 4,8 cheltuieli cu bunuri și servicii iar 4,1 milioane cheltuieli cu personalul. Creșterea veniturilor estimată de conducerea de la Domeniul Public se bazeză pe comenzile suplimentare pe care le va da Primăria la reparațiile de drumuri.

Salina Turda are un buget estimat de 10,8 milioane de lei din care se vor cheltui 9,2 milioane. Bugetul Salina Turda Durgău SA prevede creșteri ale cheltuielilor cu 17% mai mari față de anul 2015 deoarece în prima parte a acestui an se va finaliza Complexul Balnear Potaissa Turda care va cuprinde hotelul, centrul SPA și Baza de tratament. Pentru veniturile din exploatare s-a luat în calcul, pentru anul 2016, creșterea record a numărului de turiști din 2015, când au fost înregistrați 548.846 vizitatori.

Salina Turda a anunțat profitul cel mai mare din istoria societății

Societatea Turda Salina Durgău SA a realizat un profit preliminat pentru anul 2015 de 2.815.000 lei, dublu comparativ cu prevederile aprobate prin hotărârile Consiliului de Administrație al societății și ale Consiliului Local (1.418.000 lei- ultima rectificare bugetara pozitiva din anul 2015), în calitate de unic acționar al societății.

Practic, profitul realizat în anul 2015 este cel mai mare înregistrat până acum în istoria societății, fiind aproximativ egal cu suma profiturilor realizate de companie în anii 2012 (1.578.000 lei), 2013 (572.000 lei) și 2014 (739.000 lei), la un loc.

Conducerea societății a precizat că acest rezultat a fost posibil datorită unei eficientizări a cheltuielilor, a unei atenții sporite acordate încasărilor și a unei promovări bazate pe eficiență în condițiile în cae directorul societății nu beneficiază de venituri raportate la profitul realizat, în sensul că nu are venituri din profitul companiei, iar cheltuielile salariale cu conducerea societății nu au fost mai mari decât în perioada 2013-2014.

”În anul 2015 am aplicat un management riguros, cu o atenție sporită pe zona de venituri și cheltuieli a societății, dar și a unei eficiențe sporite în ceea ce privește promovarea obiectivului turistic. Ne bucură faptul că această rigurozitate managerială a dat rezultate atât de spectaculoase, din punct de vedere economic, cu mult peste ceea ce mi-am asumat prin contractul de management, încheiat la finele anului 2014. Salina Turda este un obiectiv turistic de pe urma căruia comunitatea turdeană beneficiază în mod direct, în situația unei administrări judicioase și responsabile, prin profitul repartizat la bugetul local, dar și indirect, prin dezvoltarea unor activități de tip economic în comunitate, care valorifică afluxul mare de turiști”, a precizat într-un comunicat de presă, directorul general al societății, Simona Maria Baciu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.