ALDE și-a stabilit criteriile pentru candidaturile la locale

ALDE și-a stabilit criteriile pentru candidaturile la locale by februarie 1, 2016 0 comments

ALDE Cluj a intrat pe ultima sută de metri a desemnării candidaților pentru alegerile locale și județene. Până acum, doar consilierul Ovidiu Micu a confirmat public că intenționează să candideze din nou. 

Candidații ALDE  vor trebui să respecte criteriile de integritate stabilite de conducerea centrală a partidului, să fie buni profesoniști și să fi dovedit prin activitatea lor politică faptul că au activat în interesul comunității.

Activitatea politică bună este necesară, dar nu și suficientă. De aceea, conducerea centrală a ALDE a stabilit criterii de integritate. Candidații noștri nu trebuie să fie parte în afaceri sau contracte cu instituția pentru care candidează sau cu instituții din subordinea acesteia. De asemenea, ei trebuie să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive, în declarația de avere sau de interese. Ei nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri judecătorești definitive de incompatibilitate sau de conflict de interese și nu trebuie să înregistreze, în calitate de persoane fizice, datorii mai vechi de un an la bugetul local”, a declarat Copreședintele ALDE Cluj, deputatul Mircea Irimie.

Irimie a precizat că actualii consilieri locali au drept de preemțiune, astfel că Ovidiu Micu și Rozalia Crișan se vor afla pe listele de consilieri locali, dacă vor dori să candideze. Ovidiu Micu a confirmat pentru InfoArieș.ro că își va depune candidaturia pentru un nou post de consilier. „Da, intenționez să candidez. Detaliile listei de consilieri, pozițiile și cine va mai intra pe listă urmează însă să fie stabilite într-o ședință a partidului”, a declarat Ovidiu Micu.

Deputatul Mircea Irimie nu a putut preciza ce ale nume se vor afla pe listă. ”Desigur că mi-aș dori să candideze anumite persoane, dar asta se va stabili în ședințele partidului. Pe de altă parte regula noastră este că cei care candidează își vor plăti campania. Asta totuși nu ar fi un lucru complicat deoarece actualele modificări legislative au exclus bannerele, meshurile și afișele altele decât cele de la panouri”, a mai declarat deputatul turdean.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.