ALDE are 8% în județul Cluj potrivit sondajului din iunie. Irimie se declară mulțumit

ALDE are 8% în județul Cluj potrivit sondajului din iunie. Irimie se declară mulțumit

ALDE are 8% în județul Cluj potrivit sondajului din iunie. Irimie se declară mulțumit

by iulie 3, 2015 0 comments

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a înregistrat în sondajele interne un procent de 8% din preferința electoratului care merge la vot, a precizat ieri, Mircea Irimie, co-președinte ALDE Cluj. Potrivit deputatului turdean, ALDE are în județul Cluj 8% și procente mai crescute în București (12%), Muntenia (10%) și Banat (10%). Valorile cele mai scăzute au fost constatate de sondaje în Moldova (6%) și Dobrogea (7%).

E un rezultat de început care ne mulțumește, spune Mircea Irimie, co-președintel ALDE Cluj. Deputatul turdean crede însă că opțiunile electoratului pentru noua formațiune vor crește la Cluj cu cel puțim 2-3 procente în perioada următoare. Potrivit sociologilor, un procent de 10% indică faptul că Alianța ar putea genera o a treia forță politică, în condițiile în care scorul celor două partide PLR+PC era de 6% în luna martie, înaintea fuziunii.

Rezultatele sondajului indicau în martie că PSD are 38% iar PNL 46%, ALDE (9-10%), Alții (15%) PSD, partidul de guvernământ are o poziție mai puternică prin migrarea electoratului PPDD, PRM, în timp ce votanții UDMR, M10, PMP sunt mai siguri pe opțiunea lor și au fost incluși în sondaj la “alții”.
Rezultatele în creștere ale noii formațiuni politice sunt explicate și prin prezența ministerială mai evidentă a lui Daniel Contstantin, ministrul Agriculturii, prin vizibilitatea și combativitatea lui Călin Popescu Tăriceanu pe temă de maxim interes dar și pe organizarea congresului de fuziune ce a avut loc cu câteva zile inainte de sondaj.
Sondajul ALDE din luna iunie a fost realizat de către CIADO (Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului).

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.