Cristian Matei: Compania de Apă are o cifră de afaceri în creștere, față de 2014

Cristian Matei: Compania de Apă are o cifră de afaceri în creștere, față de 2014 by decembrie 22, 2015 0 comments

Cifra de afaceri a Companiei de Apă Arieș va fi într-o creștere mai dinamică în 2015 față de anul trecut, a precizat astăzi, Cristian Matei, directorul general al CAA. Acesta a spus că nu poate oferi niște cifre, nici măcar aproximative deoarece raportările financiare pe 2015 nu sunt încheiate, dar a nunțat că cifrele sunt mai crescute față de comparația 2013-2014. În 2013, Compania de Apă avea o cifră de afaceri de 19,703 milioane lei iar în 2014, acesta crescuse la 23,337 milioane de lei. Bugetul anului trecut mai indică un profit de 311.000 lei, cu circa 50% mai mare față de 2013.

Precizarea directorului general al CAA a fosf făcută astăzi într-o conferință de presă în care a a fost prezentată în linii mari strategia anului următor. “Voi impune un management modern și dinamic Companiei de Apă printr-un sistem de rotire a personalului”, arăta Cristian Matei.
Acesta a mai anunțat că e posibil să existe modificări la proiectul de investiții în rețeaua de apă canal și că operatorul public a demarat procedura de cartografiere completă a rețelelor. “Am constituit o echipă de șapte ingineri tineri, topometriști, specialiști în sistemul SCADA, care vor face cartografierea completă a rețelei de apă canal”, preciza Matei. Compania de Apă a anunțat că există riscul ca proiectul de canalizare de la Aiton să nu mai fie finanțat. “Construirea unei rețele de canalizare cu 20 de stații de pompare nu se justifică economic. Acolo este o problemă dictată de relief, dar vom încerca să o rezolvăm refăcând proiectul”, a mai adăugat Matei. Unul dintre proiectele pe care CAA îl va promov în perioada următoare o reprezintă co-generarea de biogaz din nămolul obținut în stația de epurare, proces care a fost catalogat de Cristian Matei drept unul “complex și spectaculos”.


Dispute cu Primăria pe tema plății co-finațării investiților

Plata de către municipalitate a sumelor de 2%, confinanțare la investițiile din primul proiect european stă sub semnul unei dispute între conducerea CAA și cea a Primăriei.
Compania de Apă a anunțat că a notificat Primăria că mai are de plată 1,5 milioane de lei. La ultima rectificare de buget autpritățile au prevăzut doar 500.000 de lei. Primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie a precizat că reticența autorităților de a plăti sumele vine din modul în care CAA a calcultat sumele. “Ei cereau inițial să plătim 2% la valoarea contractată a lucrărilor, noi am cerut să plătim la valoarea efectuată a lucrărilor”, spune Tudor Ștefănie.
În contrapartidă, Cristian Matei a precizat că Primăria Turda e singura care mai are datorii neplătite. “Au prevăzut la rectificare 500.000. Până în aprilie trebuie să plătească și milionul, Compania nu poate sta din 2008 să crediteze Primăria Turda”, a mai arătat Cristian Matei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.