Aer curat în centrul Clujului

Aer curat în centrul Clujului by iulie 31, 2017 0 comments

Ministerul Mediului a finalizat, săptămâna trecută, modernizarea paginii de internet care permite românilor să afle, în timp real, calitatea aerului din țară, precum şi informaţii detaliate cu privire la principalele substanţe care afectează sătătatea oamenilor.

Una dintre cele mai puţin poluate zone din România este, conform acestei hărţi interactive, centrul Clujului, în zona liceului Nicolae Bălcescu. Nivelul de poluare, conform acestei hărți crește în capitala de județ pe măsură ce te apropii de zona industrială. 5 stații de măsurare a calității aerului sunt amplasate în județul Cluj, dintre care 4 în Cluj Napoca (două în cartierul Mărăști, una în Centru și una în Mănăștur) și o altă stație în Dej. Următoarele infromații despre calitatea aerului sunt înregistrate în judeșul Mureș, lângă Luduș.

Cei care doresc să vadă care este nivelul calităţii aerului trebuie să acceseze site-ul www.calitateaer.ro.

„Modificările efectuate asupra interfeţei web accesibilă publicului au avut ca scop simplificarea şi extinderea accesului la date şi informaţii. În acest sens, a fost modificată harta de pe pagina principală a site-ului web, publicul putând vedea datele pe o hartă dinamică Google Maps. Totodată, s-a simplificat procesul de afişare a indicilor de calitate a aerului din fiecare staţie, astfel încât în noua versiune sunt afişaţi simultan indicii generali de la toate staţiile, fiind posibilă vizualizarea instantanee a situaţiei globale a calităţii aerului la nivelul întregii ţări”, se precizează într-un comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Mediului mai spun că noul portal permite accesarea mult mai multor informaţii cu privire la calitatea aerului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.