Adolescenți pe scenă. Actorii teatrului turdean au reușit să scoată la iveală talentul liceenilor

Adolescenți pe scenă. Actorii teatrului turdean au reușit să scoată la iveală talentul liceenilor by iunie 4, 2018 0 comments

Teatrul Aureliu Manea din Turda a organizat și a găzduit primul festival dedicat adolescenților din Turda. Începând cu stagiunea 2017-2018, actorii turdeni au fost repartizați pe licee, unde au format trupe de teatru cu elevii doritori sa participe la aceste cursuri. Rezultatele eforturilor depuse de ambele tabere, actori profesioniști s-au concretizat cu un festival-maraton vineri, 1 iunie, în Sala Mare a teatrului turdean.

Multe emoții, joacă, dar și multă seriozitate au făcut ca Festivalul Adolescenților să fie unul deosebit și, cu siguranță foarte benefic în formarea tinerilor artiști.

Marii câștigători ai Festivalului Adolescenților, ediția 2018 – trupa “All for one”, a Colegiului Tehnic Turda

“Votul tău nu contează, sau amintiri din prezent” a fost piesa care a impresionat, deopotrivă, publicul și juriul format din Corina Moldovan, Cornel Miron și Valentin Oncu. Așezați pe scenă, tinerii actori amatori au făcut un exercițiu de sinceritate în fața publicului, cu experiențe personale care le-au marcat copilăria și lecțiile relevante pe care ei le-au învățat astfel. Din distribuție aufăcut parte elevii: Dragoș Soit, Cristian Călburean, Adina Neșan, Dragoș Pleșa, Carmen Timicer, Diana Cristea, Sonia Fulop, Bianca Chereche, Mădălina Boca și Adrian Mardare. S-au ocupat de ei actorii Raluca Radu și Vali Popescu.

“Spectacolul a fost creat în întregime de ei. Eu n-am făcut decât să-i îndrum spre o formă spectacologică, dacă pot să spun așa și sunt foarte, foarte mândru de ei. Am considerat că este necesar ca pe scenă să înveți întâi să fii sincer, pentru că apoi te poți distra cât vrei tu”, a declarat la finalul piesei, Vali Popescu.

Culoare, bucurie, joc și muzică – un alt fel de “Moftangii”

Colegiul “Dr. I. Rațiu” a fost prezent, prin trupa Galateea, cu o piesă plină de culoare și bucurie de a juca: “Moftangii. Coordonatorii proiectului pus în scenă de colegiul turdean au fost Mihaela Deceanu și Călin Mihail Roajda. Din distribuție au făcut parte elevii: Laura Curșeu, Antonia Herțeg, Carmen Glava, Gabriela Maria Bumbi, Maia Rotar, Antonela Riza, Selena Lonca, Diana Lonca, Cristian Balea, Radu Adrian Ciurar și Ștefan Fekete.

“Lecția formidabilă am învățat-o eu”, a declarat Mihaela Deceanu la premierea tinerilor actori.

Absurd, umor și joacă – “In imaginarium”

Trupa de teatru a Colegiului “Emil Negruțiu”, Agricol life, a prezentat “In imaginarium”, o piesă despre o piesă de teatru. Elevii au fost pregatiți de actorii Alexandra Dușa și Miky Paicu, iar din distribuție au făcut parte elevii : Attila Markusz, Nicolas Mitroi, Andreea Panțuru, Alexandra Hotea și Elena Luca.

“A fost o joacă. Noi am considerat că prima dată ne jucăm pe scenă. Avem timp să fim sinceri mai târziu”, a declarat, la premiere, coordonatorul trupei, Miki Paiku.

Adolescenți experimentând dileme ale adulților,  în joacă – “Ultima haltă în clubul burlăcițelor”

Trupa de teatru a Colegiului “Liviu Rebreanu”, Anima, au prezentat piesa de teatru “Ultima haltă în clubul burlăcițelor”, o comedie cu final neașteptat, pusă în scenă cu ajutorul coordonatorilor Doina Șoproni și Maria Salcă. Din distribuție au făcut parte elevii: Alexandra Maria Moldovan, Ariana Arion, Andrei Onac și Dan Cservenecz.

“Sunt talentați și ascultători. Noi nu am avut vreme să lucrăm decât două săptămâni, insă rezultatele sunt excepționale”, a declarat Doina Soproni.

O joacă, un experiment “Realități paralele Show”, piesa Colegiului Național Mihai Viteazu

Trupa LMV a pus în scenă un show de genul programelor TV cu invitați speciali, iar prestația tinerilor actori a uimit asistența. Trupa a fost coordonată de Diana Tușa și Alexandru Ioan Savu. Din distribuție au făcut parte elevii: Bianca Manuela Turdean, David Mereșan, Adrian Victoria Cuc, Raluca Amalia Precup, Cristina Revnic, Andrei Robert Roșu si Benedetta Roberta Veress.

“Ce au făcut ei aici este viață. A fost o joacă, un experiment. Azi m fost bufoni”, a declarat Ioan Alexandru Savu.

Iata rezultatele Festivalului:

Cel mai tanar actor : Fekete Stefan
Cea mai tanara actrita: Benedetta Roberta Veress
Premiul Cioaca de Aur – Trupa Agricol Life
Premiul cel mai bun show – Trupa LMV
Premiul special al juriului – Trupa Anima
Marele premiu al festivalului – Trupa All for one (vor prezenta spectacolul in festivalul international de teatru Turda 2018 in perioada 29.06-08.07).
Trofeul Cea mai buna actrita – Bianca Turdean
Trofeul Cel mai bun actor – Dragos Plesa
Trofeul Cel mai bun spectacol – Trupa Galateea cu spectacolul Moftangiii
Trofeul Consumator de cultura – Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda (pentru implicare in activitatea cu teatrul).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<