Administrația primarului Lojigan incapabilă să rezolve o cerere de urbanism după o jumătate de an

Administrația primarului Lojigan incapabilă să rezolve o cerere de urbanism după o jumătate de an

Administrația primarului Lojigan incapabilă să rezolve o cerere de urbanism după o jumătate de an

by mai 25, 2020 0 comments

Administrația locală din Câmpia Turzii este încapabilă să rezolve o cerere de urbanism, la o jumătate de an de când aceasta a fost înregistrată.

Surgent Residence, un dezvoltator imobiliar a depus cererea de aprobare a unui plan urbanistic zonal  în toamna anului trecut. În mai 2020, la 7 luni de la depunerea cererii, municipalitatea spune că mai așteaptă avizul consultativ al unei comisii.

Dezvoltatorul imobiliar spune că primarul Dorin Lojigan nu respectă termenele legale și semnează actele cu întâziere.

Spre deosebire de proiectul Surgent Residence, toate celelalte planuri de urbanism zonale  au primit aviz și aprobare de la autorități în 3-4 luni de la înregistrarea documentației tehnice.

Am inceput demersurile pentru construirea acestui imobil in toamna anului trecut si inca nu avem autorizatia de construire eliberata. Sau macar o decizie a Consiliului Local. În Primărie fiecare funcționar s-a comportat exemplar, și-a făcut datoria, cuu excepția domnului primar. Problema de fond este că domnul primar nu respectă termenele. Dacă de exemplu sunt prevăzute 30 de zile el semnează după două luni”, explică cei de la Surgent Residence.

Dezvoltatorul imobiliar a dat în judecată Primăria și a demarat o campanie publică de protest. Surgent Residence spune că procedura de consultare a publicului s-a încheiat la finalul lunii martie iar primarul întârzie semnarea actelor. Primarul spune că mai așteaptă avizul unei comisii tehnice formată și din arhitecți care nu sunt în subordinea sa.

Proiectul Surgent Residence este însă singurul care are de așteptat luni bune de la depunerea documentației tehnice.

În iulie 2018, Consiliul Local Câmpia Turzii aproba Planul Urbanistic Zonal pentru o dezvoltare rezidențială în zona Enescu-Viitorului. Documentația fusese înregistrată patru luni mai devreme, în luna martie. Un alt proiect de transformare a centralei termice de pe str. Constructorilor aprobată în vara anului 2018 a fost aprobat după 3 luni de când a fost înregistrată documentația tehnică, de la sfârșitul lunii martie până în iulie. Proiectul fusese transmis Consiliului Local spre aprobare în luna iunie 2018, cu o lună înainte de a intra pe ordinea de zi a Consiliului. Toate aprobările Planurilor Urbanistice Zonale s-au făcut la Câmpia Turzii în medie, în maximum 3 luni de la înregistrarea documentației tehnice, excepția o constituie proiectul Surgent Residence. 

Surgent Oana Simioneta și Manuliac Iulian Gabriel au descis un proces împotriva UAT Municipiul Câmpia Turzii, Consiliul Local Câmpia Turzii și a primarului localității, în urma căruia instanță să oblige administrația locală să le recunoască Planul Urbanistic Zonal pentru construirea blocului de locuințe P+2E și să oblige Consiliul Local să aprobe PUZ-ul menționat. Dosarul 1384/117/2020 a fost înregistrat la Tribunalul Cluj în 19 aprilie 2020. Deasemenea s-a formulat o plângere penală împotriva primarului.

Dorin Lojigan  acuză că este supus presiunilor

”Am observat, cu stupoare și indignare, amploarea pe care o capătă acest subiect, cu blocul de locuințe pe care două persoane din Municipiul Câmpia Turzii doresc să-l edifice într-o zonă de case. Până astăzi, la momentul exploziei mediatice a acestui subiect, cei doi petenți au încercat – prin diverse forme – să-mi forțeze mâna, pentru a mă convinge să trec peste anumite etape și să grăbesc aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Vreau să transmit public că nu am fost și nu voi fi niciodată împotriva unei investiții private, dovadă fiind numărul mare de investiții, fabrici și societăți comerciale care au fost edificate în Parcul Industrial, în Combinatul ISCT sau în Zona Industrială Reif, însă această investiție privată trebuie realizată cu respectarea tuturor legilor în vigoare. Așa cum am demonstrat-o de atât de multe ori, în Primăria Câmpia Turzii se respectă legea. Eu însumi sunt un om care respectă legea. Același lucru l-am făcut și în acest caz. Planul urbanistic zonal este în analiză în cadrul serviciilor din Primărie. Pentru a intra spre aprobare în ședința de Consiliu Local, trebuie parcurse anumite etape. În etapa informării și consultării publicului au fost depuse două contestații de către cetățeni aflați în vecinătatea parcelei în cauză. Înainte de semnarea avizului Comisiei Tehnice, am cerut un punct de vedere comisiei (care este formată din arhitecți care nu sunt angajați ai Primăriei), punct de vedere care încă nu mi-a sosit. Am solicitat respectivul punct de vedere pentru a fi sută la sută sigur că se respectă procedurile și legile în vigoare, iar faptul că membrii Comisiei Tehnice încă nu mi-au furnizat răspunsul, mă pune în imposibilitatea de a supune PUZ-ul spre aprobarea Consiliului Local. După primirea acestui punct de vedere, dacă avizul a fost dat cu respectarea tuturor cerințelor legale, se va trece la etapa următoare, respectiv aceea de introducere spre aprobare în Consiliul Local. Mai trebuie precizat că deși procedura nu a fost finalizată, petenții Surgent au ales să acționeze Primăria și Consiliul Local în judecată, astfel că în acest moment dosarul se află pe rolul instanței de judecată.”, a precizat primarul Dorin Lojigan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<