Administrația locală nu mai poate ridica mașinile parcate ilegal

Administrația locală nu mai poate ridica mașinile parcate ilegal

by mai 25, 2015 0 comments

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis luni recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului a arătat în sesizare că hotărârile de consilii locale care reglementează activitatea de ridicare a maşinilor sunt emise ilegal, pentru că vin să legifereze peste Codul Rutier – lege cu forţă juridică mai mare, care nu prevede cum trebuie să se desfăşoare ridicarea maşinilor.

Autoritățile locale din Turda au aprobat în 26 martie o modificare a regulamentului privind parcările publice, prin care au reglementat mai clar și modul în care se pot ridica autoturismele de pe domeniul public. Proiectul de hotărăre prin care se puteau ridica autoturismele nu a fost lipsit de critici. Consilierul local Sorin Bichiș a cerut să se renunțe la măsura de ridicare a mașinilor deoarece aceasta complică lucrurile și crează riscul plății unor despăgubiri dacă mașinile sunt avariate. Autoritățile locale spuneau însă, în martie, că măsura e una necesară.

Avocatul Poporului a arătat în sesizarea adresată magistraților ICCJ că hotărârile de consilii locale care reglementează activitatea de ridicare a maşinilor sunt emise ilegal, pentru că vin să legifereze peste Codul Rutier – lege cu forţă juridică mai mare, care nu prevede cum trebuie să se desfăşoare ridicarea maşinilor. Practic, o hotărâre de consiliu local legiferează în locul unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, lucru ilegal, astfel că singurul regulment care ar putea avea prevederi de ridicare a mașinilor ar fi Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.