Administraţia locală din Viişoara susţine deschiderea unui Compartiment de Primiri Urgenţe la spitalul din Câmpia Turzii

Administraţia locală din Viişoara susţine deschiderea unui Compartiment de Primiri Urgenţe la spitalul din Câmpia Turzii by aprilie 25, 2018 0 comments

Administraţia locală din Viişoara, alături de alte 6 localităţi din zonă, dar şi instituţii de interes public, au trimis adrese către Ministerul Sănătăţii pentru a susţine înfiinţarea unui Compartiment de Primiri Urgenţe la Spitalul „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Spitalul Municipal Câmpia Turzii este singura unitate medicală cu paturi care deservește atât municipiul Câmpia Turzii, cât și comunele: Luna, Călărași, Viișoara, Tritenii de Jos, Ceanu Mare și Frata. Unitatea medicală deservește un număr aproximativ de 60.000 de locuitori, dintre care 29.382 din Municipiu și peste 35.000 din localităţile arondate. Totodată, Municipiul Câmpia Turzii reprezintă un nod de cale ferată și rutieră prin autostrada A3. Deasemenea, poziționarea aeroportului militar și a Bazei Aeriene 71 „General Emanoil Ionescu” în imediata vecinătate a municipiului constituie factori determinanți în vederea înființării unui CPU în cadrul Spitalului Municipal, a arătat primăria Câmpia Turzii la forumul economic din aceste zile.

”Peste 80% reprezintă afecțiuni/urgențe care necesită intervenție de specialitate, acordarea promptă a primului ajutor și monitorizare permanentă. Deși spitalul nu are structură de urgență, asigură la un nivel minim intervențiile de profil pentru pacienții din municipiu și nu numai. Astfel, înființarea acestei structuri (CPU) va îmbunătăți indicatorul de mortaliate spitalicească, care în momentul de față este în mare parte generat de acest tip de pacienți care se prezintă la camera de gardă cu urgențe de grad ridicat”, se arată în documentul prezentat la forum.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.