Administrația locală a aprobat prima achiziție importantă de aparatură la Spitalul Municipal

Administrația locală a aprobat prima achiziție importantă de aparatură la Spitalul Municipal by septembrie 12, 2018 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Consiliul Local Turda a aprobat astăzi, printr-o rectificare de buget, finanțarea achiziției de aparatură medicală nouă la Spitalul Municipal Turda. Vor fi cumpărate un computer tomograf și un aparat high-tech pentru endoscopie urologică.

Investiția va fi de 1,2 milioane de lei și este cea mai mare din ultimii ani, dacă ne referim la aparatura medicală. Anterior, conducerea spitalului a mai cumpărat un aparat de ventilație mecanică și unul de anestezie.

Vestea proastă în urma rectificării capitolului ”Sănătate” din bugetul local este aceea că modernizarea Spitalului Municipal cu fonduri guvernamentale nu va avea loc în acest an. Situația a fost anticipată de InfoAries.ro la începutul anului. Am atras atenția că nu sunt credibile declarațiile administrației locale privind finanțarea modernizării spitatului din fonduri guvernamentale

Rectificarea bugetului Turzii aprobată astăzi de către Consiliul Local într-o ședință de îndată, vine cu o veste bună și una proastă pentru turdeni. Vestea buna este aceea că administrația locală condusă de Cristian Matei a alocat pentru prima dată o sumă consistentă de bani pentru modernizarea dotărilor de la Spitalul Municipal.

Alocarea celor 1,29 milioane de lei făcută de administrația PSD de la Turda vine după ce Consiliul Județean Cluj, controlat de PNL a anuțat la începutul lunii august depunerea unui proiect de 1,75 milioane de lei alocați pentru modernizareaexclusiv a servicului de urgență și ambulatoriului.

Prin rectificare bugetară au fost alocați 1,09 milioane lei pentru cumpărarea unui computer tomograf și și 205936 lei pentru cumpărararea unui aparat modern de endoscopie urinară.

Vestea proastă, care a trecut aproape neobservată prin Consiliul Local este o rectificare negativă a capitolului Sănătate din bugetul local cu suma de -630.000 de lei. Suma reprezintă partea de co-finanțare pentru modernizarea Spitatului Municipal.

Turdenii își amintesc probabil declarațiile primarului Cristian Matei de la sfârșitul anului trecut și începtul acestui an potrivit cărora administrația locală are semnale pozitive privind finanțarea modernizării spitatului din fonduri guvernamentale. La începutul acestui an, InfoAries.ro a atras atenția că declarațiile publice ale primarului Cristian Matei sunt nesusținute de realitate, în condițiile în care în bugetul Ministerului Sănătții erau prevăzute sume foarte mici alocate modernizării spitatalelor municipale.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.