Administrația locală a aprobat modernizarea cartierelor Turzii

Administrația locală a aprobat modernizarea cartierelor Turzii by august 30, 2019 0 comments

Autoritățile locale au aprobat ieri, în ședința lunară a Consiliului Local, modernizarea cartierelor Turzii, un proiect care presupune reabilitarea a peste 190.000 de metri pătrați.

Simultan cu proiectul de hotărâre a fost aprobată și lista de priorități a lucrărilor.

Modernizarea cartierelor Turzii ar trebui să înceapă cu refacerea a 8000 de mp de alei și spații verzi din Oprișani. Se au în vedere străzile Aviatorilor 1-7 și Constructorilor 24-28.

Proiectul de hotărâre votat ieri a fost inițiat de către primarul Cristian Matei iar finanțările sunt altele decât proiecte prin PNDL sau Programul de Mobilitate Urbană.

Opoziția dar și partenerii PSD din Consiliul Local au criticat proiectul deoarece nu se indică clar sursele de finanțare. ”De unde vin banii, din rezerva bugetară, din credit?”, a comentat consilierul local Doru Anca. Lămuriri cu privire la surs finanțărilor a cerut și consilierul PNL Marius Riter. Potrivit legii finanțelor publice, autoritățile locale nu pot angaja lucrări sau servicii dacă nu identifică exact și sursa finanțării pentru acestea. Primarul a precizat că finanțarea lucrărilor se va face din capitolul Transporturi al bugetului local. Opoziția se teme că proiectul primarului este în mare parte o păcăleală cu tentă electorală.Ca să fie demarate lucrările trebuie să fie efectuate întâi studii de fezabilitate și proiectele tehice iar de fapt municipalitatea ar urma să cheltuie bani cu aceste studii

Îngrijorările opozanților primarului, din Consiliul Local nu sunt tocmai nejustificate. Execuția bugetară pe trimestrul II al bugetului local arată că din suma de 4 milioane de lei prevăzuți pentru reabilitarea străzilor s-au cheltuit în primele 6 luni ale anului doar 1,19 de lei. Apare pe bună dreptate întrebarea, dacă erau banii de ce nu s-au reabilitar străzile ”în ritm susținut” în prima jumătate a anului.

Pe hârtie, hotărârea Consiliului Local precizează că vor fi reabilitate 7 zone din Turda, cea mai mare fiind zona Oprișani unde urmează să se facă modernizări pe 10 străzi.

Dacă aceste modernizări vor începe serios în acest an ne vom convinge cel mai târziu la începutul lunii octombrie când Consiliul Local trebuie să aprobe execuția bugetară pe trimestrul III. Atunci vom vedea care sunt de fapt sumele cheltuie de administrația locală pentru străzi, în 2019.

Proiectul cu zonele propuse pentru reabilitare poate fi consultat în fișier pdf, aici

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.