Acţiune internaţională de control pe trenuri

by martie 27, 2018 0 comments

Daca ati avut de circulat azi pe trenurile din judeţ sau din ţară, aţi putut constata mai multe verificări, legitimări, poate chiar amenzi. Acţiunea nu este una izolată, ci s-a desfăşurat, simultan, în ţările Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, instituţia a participat la cea de-a XV-a acțiune internațională RAILPOL, denumită ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE” organizată simultan în Europa, pentru siguranța transporturilor feroviare.

În zilele de 23 şi 24 martie, statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.

La acţiune au participat peste 530 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi — Inspectoratul General al Poliției Române, au fost efectuate controale în 276 de stații CF şi în 403 trenuri, fiind legitimate 936 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost verificate 102 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 6 tone de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 30 de persoane dintre care 5 pentru furturi de la călători.

RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<