Achizițiile preferate ale Primăriei. Rechizite de 20.000 de lei anual

Achizițiile preferate ale Primăriei. Rechizite de 20.000 de lei anual

by septembrie 21, 2015 0 comments

Achițiile publice directe ale Primăriei Turda se ridică potrivit informațiilor oferite de instituția publică la circa 5000-6000 de lei lunar. În topul achizițiilor se numără rechizitele, urmate de produsele de curățenie, bonuri de benzină și consumabile pentru copiatoare și tehnica IT. Lunar, municipalitatea cheltuie circa 2100 de lei pentru rechizite, echivalentul unui preț minim pentru pachetul de rechizite necesar unei clase cu 20 de copii din clasa I. Rchizitele sunt achiziționate de la reprezentanța clujeană a firmei RTC Experience SA, companie deținută de un fond suedez de investiții. Pentru benzină, Primăria cheltuie în medie 2500 de lei la fiecare două luni. Pe un loc secund al cheltuielilor se numără cele de încărcare a tonerelor pentru copiatoare, cheltuieli ce se ridică anual la circa 8000 de lei.

Consiliul Local a obligat executivul să anunțe achizițiile publice directe
Consilierii locali au adoptat în octombrie 2013, Hotărârea Consiliului Local 228 prin care impuneau reguli de transparență în ceea ce privește achizițiile publice directe.
Potrivit actului normativ local, achiziţiile directe de până la 500 de euro – echivalent în lei, se efectuează pe bază de act justificativ şi se afişează în termen de 3 zile pe site-ul Primăriei.
Achiziţiile de bunuri şi servicii situate în intervalul valoric 500 euro – 30.000 de euro (fără TVA) – echivalent în lei, se desfăşoară conform unei proceduri ce include întocmirea unuicaiet de sarcini/cereri de oferte/anunţul de intenţie care împreună cu orice alte documente relevante se postează timp de 3 zile pe site-ul Primăriei, împreună cu anunţul datei la care se va face achiziţia. Anunţul de atribuire a contractului de achiziţie publică directă şi contractul de achiziţie vor fi postate pe site-ul Primăriei în 24 de ore de la momentul încheierii contractului de achiziţie. Achiziţiile de lucrări situate în intervalul valoric de 500 euro – 100.000 euro (fără TVA) – echivalent în lei, se desfăşoară conform următoarei proceduri: caietul de sarcini/cererea de oferte/anunţul de intenţie şi orice alte documente relevante se postează timp de 7 zile pe site-ul Primăriei, împreună cu anunţul datei la care se va face achiziţia. Anunţul de atribuire a contractului de achiziţie publică directă şi contractul de achiziţie vor fi postate pe site-ul Primăriei în 48 de ore de la momentul încheierii contractului de achiziţie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.