Abuzurile administrației Matei. Organizează licitații publice când e declarată starea de necesitate

Abuzurile administrației Matei. Organizează licitații publice când e declarată starea de necesitate

Abuzurile administrației Matei. Organizează licitații publice când e declarată starea de necesitate

by martie 25, 2020 1 comment

Turdenii care vor să liciteze pentru un teren de 400 de metri pătrați în Băile Sărate mai termen până mâine, 26 martie să depună documentația la Registratura Primăriei Turda. Acesta este răspunsul trimis astăzi, la ora 15.29 de către Bianca Vășcan, sef serviciu SEPGIS.

În urmă cu o lună, Consiliul Local Turda aproba în fugă concesionarea a 400 de metri pătrați pe Aleea Olt Fn, în Băile Sărate. Terenul este pentru construirea une case familiale. Prețul concesiunii terenului era unul accesibil oricărei persoane cu venituri medii din Turda, de 537,8 euro pe an.

Procedura anunțată părea și ea corectă. Doar părea, deoarece licitația a fost programtă pe tăcute.

Prima supriză avea să fie caietul de sarcini care prevedea faptul că prețul de la care începe licitația este de 2500 euro/an. Prevederea din caietul de sarcini contravenea hotărârii Consiliului Local.

Dacă un turdean obișnuit ar fi cumpărat caietul de sarcini și nu ar fi văzut anterior hotărârea de Consiliu Local ar fi renunțat. 500 de euro nu sunt 2500.

Am solicitat Primărie Turda reluarea procedurii de licitație cu prețul corect.

Astăzi 25 martie 2020, la ora 15.29 printr-un mai, sub semnătura Biancăi Veșcan sunt înștiințat că documentația poate fi depusă la Registratura Primăriei Turda până la data de 26.03.2020. Sunt înștiințat că Primăria nu a suspendat licitația deoarece nu este o obligație ci un ”drept” al lor să aprecieze asta.

Așadar, administrația lui Cristian Matei stabilește pentru mâine termenul limită de ofertare la o licitație publică. În România e stare de necesitate și sunt impuse restricții de circulație severe.

Aceasta este un alt exemplu al acestei administrații publice de la Turda ce e nocivă pentru proprii cetățeni. Folosesc pârghiile legislative nu în interesul oamenilor, ci în defavoarea cetățenilor.

Ce persoană obișnuită și onestă anununțată la 4 după-masa poate depunde o documentație tehnică la Registratura Primăriei, până în ziua următoarea la ora 11 când e declarată stare de necesitate și sunt restricții de circulație. Despre dreptul persoanelor peste 65 de ani de a participa la o astfel de licitație, nici nu mai vorbim. 

null

null


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Lily
    #1 Lily 25 martie, 2020, 18:38

    Si totodata pe pandemia asta trimit instiintare precum ca demoleaza garajele in micro 3 si in termen de 30 de zile sa se elibereze spatiul respectiv sa faca parcari.Taie copacii sa nu mai avem o umbra o gura de oxigen un petec de verdeata.parcari peste tot asa modernizeaza domnu Matei orasu.Ar trebui sa aibe prioritati cum ar fi spitalul si tot ce apartine de sanatate in momentele astea critice.sanatate multa va doresc.

    Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<