A fost efectuată recepția finală a stației de epurare Turda – Câmpia Turzii

A fost efectuată recepția finală a stației de epurare Turda – Câmpia Turzii by iunie 30, 2016 0 comments

În data de 27.06.2016 a fost efectuată recepția finală stației de epurare Turda – Câmpia Turzii. Lucrările de reabilitare și modernizarea a staţiei de epurare au reprezentat o componentă a contractului de finanțare europeană „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii” , pachetul P12 (CL02). Contractul a avut o valoare totală de 71,091,432.35 lei. Acest contract a fost atribuit asocierii COSTRUZIONI DONDI S.p.A (Lider) cu S.C. ACSA S.A.(Asociat).

În cadrul acestui contract s-a realizat reconstrucția completă a stației de epurare, pe amplasamentul existent, cu demolarea aproape în totalitate a structurilor inițiale. Debitul de calcul al noii stații este de 1.200 l/s și încărcarea este de 110.000 locuitori echivalenți. Stația include inclusiv tratare terțiară.

Finanţarea lucrărilor a fost realizată prin accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană, dintr-un credit bancar angajat de SC CAA SA precum şi de la Bugetul de Stat si Bugetul Local al municipiului Turda. Această investiţie va avea ca finalitate alinierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană privind protecţia mediului.

Obiectivele principale ale acestui contract de lucrări au fost următoarele:

Epurarea apei uzate în conformitate cu standardele naţionale şi ale UE;

Tratarea eficientă a nămolului înainte de depozitare;

Înlocuirea echipamentului mecanic şi electric şi optimizarea consumului de

energie;

Îmbunătăţirea siguranţei în funcţionare .

Recepția finală a clădirilor și spațiilor operaționale din proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii’’

În data de 24.06.2016 a fost efectuată recepția finală a clădirilor operaționale CAA. Lucrările de extindere a spațiilor operaționale fac parte din contractul cu denumirea: „Reabilitare clădiri și spații operaționale” din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii’’ iar realizarea acestora a fost efectuată din cota de cofinanțare a societății fiind o condiționalitate impusă de Uniunea Europeană pentru obținerea fondurilor europene. Lucrările au fost executate de SC BALOR CONS SRL Sibiu iar valoarea investițiilor la terminarea lucrărilor este de 3.957.181,13 RON fără TVA.

Prin intermediul acestei investiții au fost reabilitate două clădiri situate pe strada Axente Sever nr.2 și str. G-ral Dragalina FN. Cea de-a treia clădire a fost construită integral și face parte din complexul ce găzduiește sediul societății. Această cladire are 1550 metri pătraţi dispuși pe 3 nivele: parter și două etaje superioare. Lucrările au demarat la începutul anului 2015 şi au fost finalizate la finele lunii mai a acestui an, în noul imobil desfăşurându-şi activitatea angajaţii de la direcția logistică, tehnic, contabilitate, resurse umane și unitatea de implementare a proiectelor europene. Clădirea are spații moderne de birouri, săli de ședință, săli de conferință, sală de mese și facilități conexe activității de birou.

În paralel cu lucrările derulate la sediul central al CAA, s-au desfășurat și lucrările de reabilitare a clădirii ce a avut în trecut rolul de Centrală Termică (CT 15), din cartierul central de blocuri. Clădirea reabilitată, prevăzută în proiect cu parter și etaj, găzduiește acum laboratorul metrologic, birourile angajaților de la direcția producție, un atelier mecanic, magazia de materiale și arhiva societății, iar lucrările au fost finalizate la sfârșitul lunii aprilie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.