A doua zi de proteste: zeci de mii de oameni la Cluj și sute la Turda și Câmpia Turzii

A doua zi de proteste: zeci de mii de oameni la Cluj și sute la Turda și Câmpia Turzii by februarie 2, 2017 0 comments

Protestele de astăzi au adus mult mai mulți oameni în stradă la Turda și în Câmpia Turzii. Lozincile scandate au devenit majoritar anti-guvernare și anti-PSD. În Turda protestele au început dupa ora 18, în cartierul Oprișani, iar marșul a adunat până la ora 19 peste 200 de persoane. Oamenii au renunțat la proteste în jurul orei 20, după ce s-a făcut înconjorul cartierului de mai multe ori.

DSCN1242

În Câmpia Turzii au protestat circa 500 de oameni, care au mărșăluit din centru până în cartierul muncitoresc.

În Cluj Napoca a doua seară consecutivă de manifestații a adunat circa 30.000 de oameni într-un protest pașnic din centru spre cartierul Mănăștur. Marșul s-a încheiat aproape de ora 23, iar dacă ordonanța nu va fi retrasă după cum au cerut protestatarii, manifestările vor continua și vineri.

Instabilitatea socială din ultimele zile a adus și un efect economic nedorit. Potrivit ziarului “Evenimentul zilei”, pierderile suferite de ţară sunt estimate la 100 de milioane euro.

“În lumina ultimelor evenimente, am primit ieri (miercuri-n.r.) câteva telefoane din partea unor fonduri de investiţii internaţionale, care îşi arătau îngrijorarea vis-a-vis de cea ce se întâmplă în perioada următoare, pentru că au din ce în ce mai puţină predictibilitate, semnalele nu încurajează investiţiile pe termen lung. Chiar unul dintre fonduri îmi declara că avea un buget alocat de 100 de milioane de euro pentru investiţii, pentru preluări de companii anul acesta, în România, dar şi-au anulat orice investiţie şi au pus în stagnare proiectele actuale. (Evenimentele – n.r.) creează aşteptare, creează tensiune şi este important ca tot ceea ce se întâmplă în această perioadă să se stabilizeze, să nu escaladeze către o criză politică care, pe lângă efectele negative pe termen scurt, dă nişte semnale foarte periculoase pe termen lung, privind lipsa de predictibilitate şi descurajarea investiţiilor”, a declarat joi Iancu Guda, director servicii şi economist şef în cadrul Coface România, preluat de economica.net.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.