A cerut suplimentare locurilor pentru recreerea consilierilor locali în Spania. Colegii au tăiat-o de pe listă

A cerut suplimentare locurilor pentru recreerea consilierilor locali în Spania. Colegii au tăiat-o de pe listă

by septembrie 28, 2015 0 comments

Consilierul local Daniela Florea a fost tăiată de pe lista cu persoanele ce vor merge într-o delegație în Spania, de către colegii săi din Consiliul Local. Daniela Florea a primit opt voturi pentru și 10 împotrivă. Aceasta a fost propusă pe lista delegației de trei consilieri de către  Lucian Cordiș. Ulterior nominalizării sale, Daniela Florea a avut proasta isnspirație de a cere Consiliului Local majorarea numărului de consilieri locali din delegație, de la trei, la cinci membri. Având în vedere intervenția consilierei dar și faptul că majoritatea membrilor delegației erau din PNL, Daniela Florea a fost tăiată de  pe listă la votul secret.

Inițial, potrivit consilierului local Mariana Dobra numărul stabilit pentru delegație, în comisia de specialitate a Consiliului Local, era de trei persoane. Consilierul local Cordiș Lucian (PNL) le-a propus pe liberalele Victoria Iurian și Daniela Florea iar Nicolae Roș jr. (PSD) a propus-o pe consiliera Dora Arion (PSD).

Daniela Florea a propus suplimentarea numărului cu alți doi membri. Pe liste au mai intrat Florin Bugnar, Lucian Cordiș și consilierul local Radu Panait.
La votul pentru suplimentarea numărului de participanți consilierii Sorin Bichiș și Mariana Dobra s-au opus iar Victoria Iurian s-a abținut.

Consilierul Ovidiu Micu, ce a numit deplasarea în Spania drept o ”recreere a consilierilor”, a cerut explicații cu privire la suma cheltuită cu deplasarea în străinătate. ”Se plătește o diurnă și transportul, cazarea e gratuită”, a explicat Daniela Adace, directorul economic al Primăriei, fără a spune o sumă. Potrivit HG 118 din 1995, consilierii locali ar trebui să primească o diurnă de 35 de euro pe zi din partea bugetului local și o sumă de 150 de euro pe noaptea de cazare.

Consilierii locali Clara Adamossy și Nicolae Roș jr au cerut ca aleșii locali ce pleacă în delegația oficială să întocmească un raport de activitate, în termen de 45 de zile, așa cum prevede legea.
Delegația ce va merge în Spania va fi compusă din primarul Municipiului Turda, consilerii Victoria Iurian, Lucian Cordiș, Florin Bugnariu, Dora Arion, Radu Panait.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.