A apărut broșura pentru admiterea la liceele clujene

A apărut broșura pentru admiterea la liceele clujene by mai 17, 2016 0 comments

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a editat broşura care cuprinde toate informaţiile despre admiterea în învăţământul liceal şi în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani. Broşura va fi distribuită gratuit tuturor absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2015-2016.

În broșură sunt publicate toate informaţiile necesare privind etapele premergătoare înscrierii absolvenţilor de gimnaziu în învăţământul liceal, precizări metodologice, calendarul admiterii, specificul probelor practice şi de aptitudini pentru liceele vocaţionale, centrele zonale de înscriere, oferta educaţională. ISJ Cluj a creat în acest an un spaţiu electronic dedicat tocmai acest aspect – pe site-ul ISJ butonul învăţământ profesional duce la o pagină care poate oferi toate informaţiile necesare unui absolvent de clasa a VIII-a.

La cererea mediului de afaceri, pe elevi îi aşteaptă 952 de locuri în clase de învăţământ profesional, acoperind cele mai variate domenii de pregătire (mecanică, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, electronică automatizări, turism alimentaţie, agricultură, estetică şi îngrijirea corpului omenesc). Cei care vor urma o clasă profesională vor primi din partea Guvernului o bursă de 200 de lei lunar sprijin, iar companii mari din judeţ le creează mediul pentru o practică de calitate şi posibilitatea de angajare după terminarea studiilor. Mai mult, în unele cazuri, elevii vor primi o bursă în bani şi de la compania în care îşi desfăşoară practica.

Numărul de locuri care se alocă pentru clasa a IX – a de liceu, la învățământul de zi, este cel puțin egal cu numărul absolvenților învățământului gimnazial din promoția anului 2016.

Potrivit calendarului de admitere la liceu, repartizarea computerizata are loc pe 19 iulie 2016 iar afisarea rezultatelor pe 20 iulie 2016.

Calcul mediei de admitere ramane la fel, anume media ponderata intre media generala de la Evaluarea Nationala, care reprezinta 75% si media generala din clasele de gimnaziu, care reprezinta restul de 25%. Parintii si elevii vor avea in perioada 11-31 mai 2016 sedinte de instruire pentru a intelege mai bine procedura de admitere.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.