70 de turdeni în izolare la domiciliu. Nici un caz pozitiv. Autoritățile recomandă izolarea socială

70 de turdeni în izolare la domiciliu. Nici un caz pozitiv. Autoritățile recomandă izolarea socială

70 de turdeni în izolare la domiciliu. Nici un caz pozitiv. Autoritățile recomandă izolarea socială

by martie 19, 2020 0 comments

Turda nu are niciun caz confirmat pozitiv cu Coronavirus, a precizat astăzi primarul Cristian Matei, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, DSP a dispus izolarea la domiciliu pentru 70 de persoane venite din zone de risc.

Primarul a mai anunțat că autoritățile vor debloca bani suplimentari pentru Spitalul Municipal pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale.

Spitalul Turda are doar 4 ventilatoare, aparate speciale pentru disfuncțiile respiratorii deși în spital sunt în total 15 paturi la Terapie Intensivă.

Directorul Spitatului Municipal, Ovidiu Stănilă a făcut un apel către agenții economici și societatea civilă să contribuie cu donații pentru spital. Stănilă nu a precizat foarte clar însă dacă a cerut direct bani și Consiliului Local Turda.

Desi le recomandau turdenilor să respecte reguli, primarul și directorul spitalului nu au respectat distanța recomandată de 1 metru. 

Turdenii trebuie să înăsprească și să susțină măsurile de izolare socială pentru a evita răspândirea virusului, au transmis astăzi autoritățile locale, într-o conferință de presă în care s-au anunțat ultimele măsuri de intervenție.

Administrația locală de la Turda a dispus o serie de măsuri suplimentare pentru limitarea transmiterii bolii.

La Turda sunt 70 de persoane în izolare sub supravegherea autorităților. De mâine, acestora li se vor distribui și pachete de igienă, prin intermediul Serviciilor Sociale. În oraș nu s-a înregistrat niciun caz pozitiv.

Municipalitate a anunțat reducerea cu 25% a circulației autobuzelor, continuarea măsurilor de dezinfecție și supravegherea modului de respectare a interdicțiilor impuse prin decretul privind starea de necesitate.

Primarul Municipiului Turda a confirmat că dezinfecția se face cu produse avizate și recomandate de Direcția de Sănătate Publică, după ce InfoAries.ro a sesizat faptul că inițial s-au folosit produse avizate doar pentru uz veterinar și care aveau interdicție de difuzare în medii deschise.

Directorul Spitatului face apel pentru donații către spital

Ovidiu Stănilă, directorul Spitatului Muncipal a făcut un apel pentru donații către spitatul municipal în condițiile în care nu sunt asigurate stocurile necesare de materiale sanitare și de protecție. Spitatul are acum suficiente măști după ce Fundația Sf Daniel Turda și Primăria au donat măști dar nu are stocuri suficiente de alte materiale sanitare. Ovidiu Stănilă a explicat că spitalul a făcut comenzi dar acestea nu au fost onorate, deși în ultimele zile s-au înregistrat îmbunătățiri ale livrărilor.

Stănilă a mai mulțumit Companiei de Apă Arieș și Domeniului Public care au donat bani și dezinfectanți. Directorul Spitatului Turda nu a explicat însă clar dacă a cerut și spriinu Consiliului Local și alocări de bani din bugetul orașului. Ovidiu Stănilă a precizat doar că a discutat zilnic cu primarul iar procedurile de rectificare bugetară sunt mai complicate.

     Primarul Cristian Matei, confruntat cu un val de critici publice cu privire la alocările de fonduri a promis deblocarea de bani pentru achiziția de aparatură și echipamente sanitare. Cristian Matei a precizat vag că ar fi vorba de 1-2 ventilatoare pentru pacienți cu complicații respiratorii dar nu a avansat sume sau o dată privind alocarea de bani.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<